Annonce
Bjerringbro Avis

Corona-lukket: Kirkens Korshær tilbyder genbrug på bestilling

Solveig Pedersen (tv) og Birgit Poulsen fra Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Rødkærsbro er spændte på, hvordan kunderne tager imod tilbuddet om at bestille og købe varer uden at se dem først. Foto: Hanne Bliksted 
Genbrugsfolkene i Rødkærsbro pakker tøj og lykkeposer med bøger
Annonce

Rødkærsbro: Hvad gør vi lige med alle de farvestrålende flyverdragter, flotte vinterjakker og varme støvler?

Det spørgsmål har de fire kvinder, som sammen leder Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Rødkærsbro flere gange stillet hinanden, mens butikken som meget andet er corona-lukket. Men da de så en anden genbrugsbutik forsøge at sælge varer via sin facebook-side, så greb kvinderne ideen og udviklede så at sige  på den.

Selvom butikkens frivillige har brugt meget tid på at finde vintertøj, vinterstøvler, vanter og tørklæder frem, mærket det med nummer og pris og lagt billeder af det på butikkens facebookside, så har der endnu ikke været den store interesse.

Ideen er, at kunderne på sms kan bestille den enkelte vare og betale på mobilpay, hvorefter varerne kan hentes.

Birgit Poulsen med en af de mange flyverdragter, som Kirkens Korshærs genbrugsbutik har på lager. Foto: Hanne Bliksted

- I følge reglerne så må vi gøre det på den måde, men kunderne kan ikke bare komme og pege på en ting med ønske om at købe den. Varerne skal være bestilt og betalt, lyder beskeden fra Solveig Pedersen, som sammen med Dorte Nielsen, Birgit Poulsen og Anny Pretzman står for  butikkens drift.

Kun to kunder havde bestilt varer, da butikken havde første udleveringsdag fredag.

- Foruden at lægge varer på facebook, stiller vi nu også varer op i vinduet, så folk kan se dem der og bestille via sms. Muligheden skal jo have tid til at sprede sig, så kunderne kender til muligheden, siger Solveig Pedersen.

- Vi håber så, at det giver noget, og hvis ikke så har vi i al fald hygget os med det, lyder det optimistisk fra Solveig Pedersen.

Genbrugsbutikken har jævnligt kunder fra både Viborg, Silkeborg og Aarhus. Både i 2019 og 2020 solgte butikken varer for godt en halv million kroner.

- Genbrugsideen er god. Overskuddet går til et godt formål, og vi gøre noget godt både for os selv og for andre, og så er det godt at vide, at der er brug for én, siger Solveig Pedersen.


Genbrugsideen er god. Overskuddet går til et godt formål, og vi gøre noget godt både for os selv og for andre, og så er det godt at vide, at der er brug for én.

Solveig Pedersen, frivillig i Kirkens Korshærs genbrugsbutik.


Foruden tøj og fodtøj så tilbyder butikken også lykkeposer med bøger. For 20 kroner kan man få fem-seks bøger samt en dvd film eller et par cd'er. Det er en af butikkens frivillige, som har arbejdet i boghandel i mange år, som udvælger bøgerne blandt butikkens mange bøger og pakker lykkeposerne, så der er noget for enhver smag.

Dorthe Nielsen med nogle af de tørklæder og handsker, som Kirkens Korshærs genbrugsbutik nu forsøger at sælge. Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Orgelkoncert i Bjerringbro Kirke

Bjerringbro Avis

Grønne sunde spirer er sagen

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Annonce