Annonce
Bjerringbro Avis

Corona-restriktioner: Julegudstjenester bliver med tilmelding

I foråret stod kirkerne tomme på grund af corona-restriktioner. Corona'en sætter også sit præg på dette års julegudstjenester, og her i Bjerringbro Kirke bliver der trods seks gudstjenester kun plads til 480 mennesker, fortæller sognepræst Bjarne Markussen. Arkivfoto: Morten Dueholm
Plads til 80 deltagere ved hver af de seks julegudstjenester i Bjerringbro Kirke.
Annonce

Bjerringbro: I alt 1300 personer deltog sidste år i en af de fire gudstjenester 24. december i Bjerringbro Kirke, men selv om der i år bliver seks gudstjenester, så er der kun plads til cirka en tredjedel, nemlig omkring 480 personer -  cirka 80 kirkegængere pr. gang. Bjerringbro Kirke har under normale omstændigheder siddeplads til 270 personer. Dertil kommer ståpladser.

I år vil hver anden bænk stå tom, og der er tilmelding til gudstjenesterne.

- Med de aktuelle afstandskrav er der plads til 127 personer, men når man skal synge, som man skal til en julegudstjeneste, så er afstandskravet to meter. Derfor vil hver anden bænk stå tom til julegudstjenesterne, og der er kun plads til 80 personer ad gangen, siger sognepræst ved Bjerringbro Kirke, Bjarne Markussen.

Annonce

Kortere prædiken

Ikke alene bliver der færre deltagere, selve gudstjenesten bliver også lidt kortere, så der er tid til at gennemføre alle seks gudstjenester. Den første holdes klokken 10 og den sidste klokken 16.

- Prædiken kortes lidt af, men der bliver det samme antal salmer. Folk lægger vægt på at kunne synge, og det skal nok blive en god fælles oplevelse. Mellem hver gudstjeneste skal der sprittes  grundigt af, fortæller han.


Prædiken kortes lidt af, men der bliver det samme antal salmer. Folk lægger vægt på at kunne synge, og det skal nok blive en god fælles oplevelse. Mellem hver gudstjeneste skal der sprittes grundigt af.

Bjarne Markussen, sognepræst.


Så snart gudstjenesten er slut, og folk begynder at gå ud,  starter kirketjenerne på at spritte bænkene og lufte ud, så der hurtigt er klar til næste hold kirkegængere. For at det hele skal kunne nås, er der to kirketjenere på arbejde 24. december.

Tilmeldingen vil foregå online. Der vil dog også være muligt at melde sig til telefonisk.  Tidspunktet for tilmeldingsstart vil blive annonceret. Menighedsrådet er også med i planlægningen og foruden, at julegudstjenesten transmitteres via Bjerringbro Kabelnet, arbejdes der på en plan om streame via facebook, så så mange som muligt får mulighed for at høre juleevangeliet direkte fra kirken.

Annonce

Åndehul

For at sikre at så mange som muligt får mulighed for at komme i kirke i julen, er der i år også en gudstjeneste om eftermiddagen 23. december  - også med tilmelding.

- Den gudstjeneste kan måske blive et åndehul for de mennesker, som skal fejre jul et sted, hvor de skal køre til juleaftensdag. Hvis behovet er der, bliver der to gudstjenester denne dag, siger Bjarne Markussen.

Til julen hører også gudstjenester 1. og  2 juledag, og i år er 3. juledag en søndag, og derfor en normal kirkedag. Men der er ikke planer om at lave ekstra gudstjeneste de dage.

-Der er mere 'dybde' i gudstjenesten på de dage, og kirken plejer ikke at være fyldt. Vi synger ikke 'Et barn er født i Betlehem' men flere andre af julens dejlige salmer, siger Markussen.

Trods corona inviteres både dagplejen og børneinstitutioner samt de lokale skoler til de traditionelle julegudstjenester i december. Også disse gudstjenester er minutiøst planlagt og med flere af slagsen, så der kan holdes den fornødne corona-afstand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

En gave at være tandlæge

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Ladcykel til bypedeller

Bjerringbro Avis

Brug dit digitale bibliotek

Bjerringbro Avis

Spritbilist røg i autoværnet

Bjerringbro Avis

Ung mand fik bil konfiskeret

Bjerringbro Avis

Farvel til afdelingsdirektør

Annonce