Annonce
Bjerringbro Avis

Coronalukket: Fredag blev en travl dag på biblioteket

Lise og Johnny Søndberg-Madsen hentede en stak brochurer på Bjerringbro Bibliotek. Foto: Hanne Bliksted
Lånerne hentede mange bøger fredag - tilbuddet med take away bøger genoptages
Annonce

Bjerringbro: Julen handler ikke kun om julefrokoster. For mange er det også den tid på året, hvor der er god tid til at læse bøger, både dem man måske får i julegave, og dem som man låner på biblioteket.

Derfor kunne torsdagens besked om corona-nedlukning af biografer, teatre, biblioteker og meget andet straks mærkes på Bjerringbro Bibliotek, hvor der kom flere borgere end normalt på en torsdag eftermiddag. Også fredag formiddag var biblioteket godt besøgt.

Annonce

Nyt lokalområde

Biblioteket er ikke kun bøger, Bjerringbro Bibliotek har masser af brochurer om blandt andet  lystfiskeri og traveture i området, og sådan en stak hentede Lise og Johnny Søndberg-Madsen fredag formiddag.

- Vi har boet i Bjerringbro i halvanden måned og er flyttet hertil fra Vendsyssel. Nu skal vi have planlagt et spændende pensionistliv i vores nye lokalområde, fortæller han.


Vi har boet i Bjerringbro i halvanden måned og er flyttet hertil fra Vendsyssel. Nu skal vi have planlagt et spændende pensionistliv i vores nye lokalområde.

Johnny Søndberg-Madsen, tilflytter


Begge er glade for at fiske, og de har også en båd, som ligger ved Tange Sø, hvor de fisker. De glæder sig til at udforske området, som de kender lidt til fra dengang, da et par af deres fire børn var på Hedemølle Efterskole.

- Her er en rigtig dejlig natur, og da vi så, at der var et hus til salg i Bjerringbro, kørte vi ned og kiggede på det. Og ja så kom vi til at købe det, sige han med et smil.

- Som situationen er nu i øjeblikket, handler vi kun én gang om ugen. Vi havde aftalt, at når vi skulle handle i næste uge, så ville vi hente nogle brochurer. Men da vi i går opdagede, at biblioteket er lukket fra i eftermiddag til efter nytår, besluttede vi at gå herind i dag, og nu skal vi så hjem og læse om området, tilføjer han, som efter 20 år som sognepræst i Torslev og Østervrå sogne er gået på pension, mens hustruen er gået på efterløn fra sit sygeplejerskejob.

Anne-Mette Andersen skulle hente læsestof til hele familien. Foto: Hanne Bliksted

Anne-Mette Andersen havde taget en pause fra hjemmearbejdspladsen for at sikre sig læsestof til familien. Hun er en flittig bruger af bibliotekets app, hvor man både kan blive inspireret og bestille bøger til afhentning. Fredag formiddag hentede hun bøger til både sig selv, sin mand og sine døtre på seks og ni år.

- Vi skal havde noget ekstra læsestof nu, hvor der ikke sker så meget i julen, og min datter på ni skal have nogle bøger, for hun læser meget, fortæller hun og pakker bøger i tasken.

Annonce

Take away

Bibliotekar Dagny Visitisen mærkede travlheden allerede torsdag eftermiddag. Senere låste en del mennesker sig ind og hentede bøger torsdag aften, men også fredag formiddag var der flere lånere end på en almindelige fredag. Mange lånte en stor stak bøger, så der var nok læsestof til julen.

- Når vi lukker klokken 16 i dag, er der lukket til og med 3. januar. Men vi genoptager tilbuddet med take away bøger, som var en stor succes under forårets corona-nedlukning. Også denne gang kan folk hente bøger og andre materialer hos Eliza & Bogi i Storegade, fortæller Dagny Vistisen, som en service til de mennesker, som ikke nåede at komme på biblioteket fredag før lukketid.

Bibliotekar Dagny Vistisen fortæller, at en del lånere i efteråret i stedet for selv at gå rundt på biblioteket, har bestilt bøger, som så har været klar til afhentning. Foto: Hanne Bliksted
Corona eller ej - nisserne på Bjerringbro Bibliotek sad på deres sædvanlige plads. Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Farvel til afdelingsdirektør

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Pølsevognen fylder 100 år

Bjerringbro Avis

Nyholm-skulptur på plads

Annonce