Annonce
Bjerringbro Avis

Dømt og udvist: Betjente fulgte diskret efter to butikstyve op gennem Jylland - i Bjerringbro slog de til

To polske tyve blev tirsdag anholdt her i Bjerringbro efter at have stjålet varer fra fem forskellige Normal-forretniger i Jylland. Arkivfoto: Morten Dueholm
Der gik under et døgn, fra at et tyve-par blev pågrebet i Bjerringbro, til at de onsdag eftermiddag blev idømt fængsel og udvisning af Danmark.

Bjerringbro: Både tyvene og politifolkene havde været ude på noget af en køretur, da betjentene tirsdag klokken 17.58 slog til og anholdte de to langfingrede polakker.

Dagen igennem var politiet diskret fulgt efter tyvene, en 42-årig mand og en 26-årig kvinde, som begge kommer fra Polen. I løbet af tirsdagen stjal de masser af varer fra fem forskellige Normal-forretninger - alt imens politiet holdt øje med dem og fulgte alle deres bevægelser.

Dagen begyndte i Vejle, fortsatte i Horsens, og derefter kørte tyvene videre til Skanderborg og Silkeborg for så at ende i Bjerringbro lige inden lukketid.

Annonce

- Det er et udslag af rigtig god efterforskning, og vurderingen var, at det i Bjerringbro bare var et godt tidspunkt at slå til, siger anklager Malene Kristensen.

De to polakker blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør, og da de erkendte sig skyldige i alle de forhold, de var sigtet for, kunne Retten i Herning afsige en straksdom.

Dommen lød på fire måneders ubetinget fængsel og en efterfølgende udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år til dem begge.

For 60.000 kroner

Efterforskerne fra Midt- og Vestjyllands Politis mobile tyverigruppe har haft de to nu dømte i kikkerten, siden der i januar og februar blev stjålet varer fra en Matas-forretning i Herning.

Derfor har politiet været på udkig efter de to polakker og deres tysk-indregistrerede bil, og da bilen tirsdag blev genkendt ved grænsen via automatisk nummerpladegenkendelse, gik efterforskerne i gang.

- Vi har længe haft en formodning om, at de to personer ville komme retur til Danmark for at begå nye tyverier. På baggrund af godt efterforskningsarbejde og hurtig respons fra vores folk på sagen lykkedes det så i går (tirsdag, red.) at finde og anholde de to personer. Det er vi selvfølgelig meget tilfredse med, siger politikommissær Theis Thylstrup, der er leder af politiets mobile tyverigruppe.

De to polakker er nu dømt for henholdsvis 11 og 13 tilfælde af butikstyveri fra Matas- og Normal-forretninger.

Ud over de to tilfælde i Herning i januar og februar har efterforskerne hos Midt- og Vestjyllands Politi afdækket fire forhold begået i samme periode i Aalborg, Støvring, Fredericia og Haderslev. Inden da har den 42-årige mand også stjålet varer i en Matas-forretning i Haderslev i oktober 2019 og i juli 2020.

Under tirsdagens 'Tour de Normal' fra Vejle til Bjerringbro stjal de to polakker kosmetik. I alt er de nu dømt for at have stjålet varer for mindst 60.000 kroner.

- Det er altid rart, når god efterforskning giver resultater, siger anklageren Malene Kristensen, som førte sagen ved retten.


Det er et udslag af rigtig god efterforskning, og vurderingen var, at det i Bjerringbro bare var et godt tidspunkt at slå til.

Malene Kristensen, anklager


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Vellykket veterantræf i Ans

Bjerringbro Avis

Sankthans med coronapas

Bjerringbro Avis

Danmarks første havvindmølle fylder 30 år: Håb om at havvindmølle kan blive til kunstværk på Energimuseet i Tange

Bjerringbro Avis

Guitarkoncert i kirken

Bjerringbro Avis

25-års jubilæum

Bjerringbro Avis

Veterantræf i Ans

Annonce