Annonce
Bjerringbro Avis

Da Bjerringbro havde et hotel

Dronning Margrethe var på Madsens Hotel, da hun besøgte Bjerringbro i 2013. Arkivfoto: Ali Shahrokhtash
Madsens Hotel var en institution i byen
Annonce

Bjerringbro: Uanset hvad, så hænger navnet Madsens Hotel sammen med Bjerringbro, og selv om hotellet lukkede for flere år siden, så vil mange folk i byen fortsat kalde det nye sundhedscenter for Madsens Hotel.

Madsens Hotel i Bjerringbro har en lang historie som hotel, restaurant og dansested. Det hele startede med en møllerstue, hvor man kunne vente, mens kornet blev malet. I 1833 fik mølleren Mogens Christensen i Bjerringbro af kong Frederik den 6. bevilling til at drive beværtning.

Christian Mogensen etablerede gæstgivergården i 1866. Den første forpagter var bagermester V. Kaysen, som også indrettede bageri i ejendommen.
Annonce

Godt madsted


Da mølleren døde i 1898, arvede hans datter Mette Mogensen kroen. Den brændte i 1909, men blev genopført. I 1905 kom Rasmus Madsen til som krovært, men kroen havde kun gæstgiverbevilling, så der var kun udskænkning for de rejsende.
Det var ikke let at få en restaurationsbevilling, idet Indre Mission og afholdsbevægelsen var imod dette, men det lykkedes dog i 1912.
I 1931 overlod Rasmus Madsen på grund af sygdom hotellet til sin søn Halvor Madsen, og under hans ledelse fik hotellet efterhånden ry som Jyllands bedste madsted.
Hotellet var under anden verdenskrig besat af tyskerne.
Annonce

Borgernes hotel


I 1977 blev Madsens Hotel overtaget af et aktieselskab med byens borgere og erhvervsdrivende som aktionærer. Men i 1981 blev hotellet erklæret konkurs, og aktiekapitalen på 1,3 million gik tabt, og drømmen om et hotel ejet af befolkningen brast.
Hotellet blev solgt til kreditforeningen og siden til den daglige leder, Jesper Christensen.
Hotellet var gennem flere konkurser, den sidste gang i foråret 2013.
Da Bjerringbro i 2013 kunne fejre sit 150 års by-jubilæum blev det tomme Madsens Hotel nødtørftigt sat i stand, til Dronning Margrethe skulle ankomme. Viborg Kommune betalte istandsættelsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce