Annonce
Bjerringbro Avis

Da H. C. Andersen gik i luften fra Bjerringbro

H.C. Andersen Paraden gav mandag online forestilling fra Viften i Bjerringbro. Foto: Hanne Bliksted
580 mennesker så med, da Viborg Bibliotekerne sendte online forestilling fra Viften i Bjerringbro.

Bjerringbro: Streaming af koncerter og foredrag er for længst blevet en del af hverdagen under corona-nedlukningen, men der var tale om en debut, da H. C. Andersen Paraden med Torben Iversen i spidsen mandag sendte online fra Bjerringbro.

Hverken han og hans ensemble eller Viborg Bibliotekerne har tidligere prøvet at sende teaterforestillinger online, men det så ud til at virke, for 580 børn og voksne så med på den direkte sending, og mange var hurtige til at skrive rosende beskeder.

Forestillingen var en halv time med bidder af Andersens store forfatterskab, og med Torben Iversen som den berømte forfatter og fortæller fremførte de fire børn fra ensemblet både Prinsessen på ærten, Klodshans, Den grimme ælling og flere af de gode gamle eventyr.

Annonce

Inden forestillingen så at sige gik i luften, var der hektisk aktivitet i Viften i Gudenåhuset, hvor to medarbejdere fra Viborg Bibliotekerne, kulturkonsulent Marie Katrine Nørgaard og kulturformidler Kirstina Olesen, sammen med en tekniker testede lyden og aftalte procedurer, hvis det ikke gik, som det skulle.

De to medarbejdere fra Viborg Bibliotekerne, kulturkonsulent Marie Katrine Nørgaard (tv) og kulturformidler Kirstina Olesen sammen med producer Jesper Aagaard. Foto: Hanne Bliksted

På scenen var der sat tape op, så skuespillerne vidste, hvor de skulle stå for ikke at glide ud af billedet på de tre kameraer.

Torben Iversen var også selv spændt på sin online-debut, men han så ud til at nyde forestillingen, hvor han flere gange fik flettet den aktuelle corona-situation ind. Overgangen mellem de enkelte eventyr klarede han let og elegant med at lave et lille papirklip af for eksempel en svane eller en tændstik. og vupti var han videre i forestillingen.

- Nu kommer der er et nyt eventyr, og jeg håber I kan gætte, hvad det er, sagde han, da heksen og soldaten fra Fyrtøjet kom på scenen.

- Ja, jeg kan høre jer, det er rigtigt. Det er Fyrtøjet, lød det med begejstring i stemmen fra den mand, som i 35 år har spillet H. C. Andersen både i Danmark og udlandet, ofte med børn og unge fra ensemblet, som omfatter 50 børn og unge, der medvirker på skift.

Og de unge skuespillere skal være "selvkørende", fordi de undervejs i forestillingen selv skal skifte tøj og sminke sig, så de det ene øjeblik spiller prinsesse og kort efter en gammel krumrygget heks. Ved besøget i Viften Bjerringbro klædte de unge mennesker om side om side med, at producenten sørgede for, at både billeder og lyd blev sendt ud i stuerne.

Da forestillingen var slut, blev den redigeret en smule og kan nu ses på Viborg Bibliotekernes Facebookside, og med den moderne teknik kan den også vises på tv'et hjemme i stuerne eller i fritidsordningerne.

Kulturkonsulent Marie Katrine Nørgaard måtte også hjælpe heksen med at få mikrofonen til at fungere. Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Singlefest i Ans: Danseskoene skal luftes

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Portrætkonkurrence: Ulstrup-piger modtog pris på Frederiksborg Slot

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Bjerringbro Avis

To spændende foredrag på Nørgaards Højskole

Bjerringbro Avis

Udstilling i Gudenåhuset: Motorcykel med kors på bagsædet

Bjerringbro Avis

Gamle strømpenge delt gavmildt ud

Bjerringbro Avis

Grønne Sammen handler også om naturen: Når ænderne plukkes med de bare børnenæver

Bjerringbro Avis

Majbrit har sat sig på den røde bænk

Bjerringbro Avis

Blommer og bekymringer

Bjerringbro Avis

Byforum slog et slag for mere liv ved og på åen

Bjerringbro Avis

Sådan får du bugt med havens dræbersnegle

Bjerringbro Avis

Mette Rydberg fylder 60 år

Bjerringbro Avis

15 lokale kunstnere inviterer indenfor en hel weekend

Bjerringbro Avis

Grøn klimaløsning: Forskningscenter viser, hvordan græs kan blive et bæredygtigt alternativ til importeret soja

Bjerringbro Avis

Når mormødre går i køkkenet med de unge - så sker der noget

Bjerringbro Avis

Fars Køkkenskole starter i Langå

Bjerringbro Avis

Ny kirkegårdsleder: Her skal ikke være tyst og stille

Bjerringbro Avis

Fra drøm til virkelighed: 10 år med strikkepindene

Bjerringbro Avis

Etagebyggeri godkendt af byrådet - trods indsigelser

Bjerringbro Avis

BAM fejrede 50 års jubilæum

Bjerringbro Avis

Røde Kors bragte Johannes til Danmark og til Grethe

Bjerringbro Avis

Høstmarked på Blicheregnens Museum

Bjerringbro Avis

Fuld fart på pumperne: Grundfos leverer et regnskab til rekordbøgerne

Annonce