Annonce
Bjerringbro Avis

De har haft ubudne gæster tre gange: Nu skal det være slut med kængurutyverier

Kænguruen Hopla blev heldigvis ikke stjålet, da Inger og Hans Bach for tredje gang fik stjålet kænguruer fra deres zoologiske have. Nu er der installeret overvågning på ejendommen, og de to tilbageværende kænguruer har fået installeret chips i ørerne i et forsøg på at sætte en stopper for tyverierne. Foto: Flemming Sørensen
Hele tre gange har Inger og Hans Bach fra Dyrebakken fået stjålet kænguruer. Nu har de fået overvågning på ejendommen, og deres to sidste kænguruer er blevet øretatoveret og har fået en chip indopereret.
Annonce

Bjerringbro: Ægteparret Inger og Hans Bach, som driver den private minizoo Dyrebakken lidt uden for Bjerringbro, har formentlig en af Danmarks kedeligste rekorder. Ikke mindre end tre gange har de haft besøg af ubudne gæster, som har stjålet nogle af deres kænguruer.

Det seneste indbrud fandt sted for halvanden måned siden. Her blev to kænguruer fjernet, og for nylig blev yderligere to kænguruer og en unge stjålet fra en dyrehandel i Thy.

- Vi er overbevist om, at der er tale om bestilt arbejde, og at vores kænguruer nu befinder sig et sted i udlandet. Det har været en chokerende oplevelse - men det, der nager mig mest, er, at tyveriet formentlig er udført af folk, der har været på besøg hos os. For hvordan skulle de ellers vide, hvor vi havde vores kænguruer, siger Inger Bach.

I mere end 30 år har hun sammen med sin mand drevet Dyrebakken, som er en miniudgave af en zoologisk have. Her er dyr overalt. Katte, kaniner, geder og et kæmpeudvalg af fugle, men også næsebjørne, massevis af andre dyr - og stadigvæk to kænguruer.

- Efter det seneste tyveri har vi oplevet en kæmpestor opbakning. Blandt andet har et firma helt uden beregning installeret overvågning på vores ejendom, så vi forhåbentlig kan undgå flere tyverier, siger Inger Bach.

Jeg er overbevist om, at de er bortført til udlandet. Og jeg er overbevist om, at der er tale om en bestillingsopgave. Nu håber vi bare på, at vi med de seneste initiativer kan beholde vores sidste kænguruer

Inger Bach, indehaver af den private zoo Dyrebakken

Annonce

Sympati

Umiddelbart efter det seneste indbrud fik ægteparret mange sympatitilkendegivelser, og nogle lokale tog initiativ til en støtteindsamling. Den er dog midlertidigt sat i bero, fordi det kræver særlig tilladelse at samle penge til den slags formål.

- Men vi blev så rørt over opbakningen. Det er jo da utroligt, at nogle vil støtte os på den måde. Og det er helt fantastisk, at vi nu har fået overvågning på. Samtidig har vi fået vores to sidste kænguruer øretatoveret, og de har begge fået en lille chip indopereret. Så nu håber vi, at det sætter en stopper for flere tyverier, siger Inger Bach.

Mange børnefamilier og institutioner har gennem årene besøgt Dyrebakken. Alle er velkomne, men det er en god idé at ringe først og aftale besøget, ikke mindst her i juli måned, fortæller Inger Bach.

Hun har en aftale med to lokale dagligvarebutikker om, at hun hver dag afhenter det frugt og grønt, de alligevel skal smide ud. Det bliver brugt som foder til de mange dyr - og det er en ordning, både ægteparret Bach og butikkerne er godt tilfredse med.

- Når jeg kommer og henter det, skal de jo ikke smide det ud i en container og betale for at slippe af med det, lyder det fra Inger Bach.

Annonce

Kænguruunger

Kænguruer har en særlig plads på Dyrebakken, selv om der er massevis af andre dyr.

- Heldigvis har vi stadig Hopla. Den har vi haft fra helt lille, hvor jeg selv madede den hver tredje time. Det er en kærlig kænguru, som gerne vil op på skødet - og den kan godt lide at sidde i en lænestol, fortæller Inger Bach, mens kattekillinger smyger sig kærligt om hendes ben.

- I tidens løb har jeg nok opflasket omkring ti kænguruunger. Syv-otte af dem har jeg opflasket for andre, siger hun.

Hun håber stadig på, at de stjålne kænguruer kommer hjem igen en dag. Men for hver dag, der går, svinder håbet lidt mere.

- Jeg er overbevist om, at de er bortført til udlandet. Og jeg er overbevist om, at der er tale om en bestillingsopgave. Nu håber vi bare på, at vi med de seneste initiativer kan beholde vores sidste kænguruer, siger hun.

Den hvide kænguru er ikke ret stor, og den holder til i stuen hos Inger og Hans Bach. Den er blevet øretatoveret og har fået en chip indopereret i et forsøg på at undgå flere tyverier.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce