Annonce
Bjerringbro Avis

De unge vil have et værested

Der var godt gang i snakken ved de enkelte borde, da der mandag var indkaldt til møde for ungdommen i Bjerringbro. Foto: Christine Krüger Hansen
Stor opbakning til ungdomsmøde og stor opbakning til et nyt ungdomsråd. 12 har meldt sig ind.
Annonce

Bjerringbro: Der var ikke så meget at være i tvivl om, efter et møde for unge mennesker i Bjerringbro mandag i sidste uge. De vil have et værested.

Sådan lød konklusionen efter et næsten tre timer langt møde, hvor cirka 50 unge mennesker, der både var lokale folkeskoleelever, gymnasieelever, lærlinge og unge, der holder sabbatår, var mødt op for at give deres besyv med om, hvad der skal til for at gøre Bjerringbro til landets bedste by at være ung i.

Det var "Møllerne" og Bjerringbro Byforum, der havde inviteret, og begge parter var glædeligt overraskede over det flotte fremmøde.

Mødet skulle give de unge mennesker muligheden for at komme med ideer og fortælle, hvad det egentlig er, de føler et behov for, og samtidig skulle der også på mødet dannes en ungdomsråd, der efterfølgende kan arbejde videre med forslagene og ønskerne.

Gennem diverse workshops blev behovene afdækket, og her blev det ganske tydeligt, at der var stor enighed om, at der mangler et sted, hvor de unge kan mødes.

- Vi vil gerne have et rum. Et sted hvor vi kan spille høj musik, danse og hygge os. Et sted der er centralt, lød det gang på gang fra de forskellige borde, hvor de unge sad i grupper og griflede ideer ned på post-its.

- Mødet her er anderledes, og jeg er ikke specielt overrasket over de problemer og udfordringer, de andre unge synes, der er ved Bjerringbro. Jeg er også helt enig i, at der mangler et sted at mødes.

Andreas Thybo, ung i Bjerringbro og mødedeltager

Annonce

Et mønster

De unge mente, at det er kedeligt at være i Bjerringbro efter skole og efterlyste indendørsfaciliteter, der rammer flere aldersgrupper.

- Der er kun sports-aktiviteter og dagligvarebutikker, sagde en ung mand tørt, mens en ung pige fik sagt, at hun følte, at de unges ideer altid blev skudt ned, fordi der er en masse sure mennesker, der mener, at de skal tages hensyn til.

Ret hurtigt tegnede der sig et mønster, og det kunne to af de unge, der var mødt op til mødet, bekræfte.

Både Andreas Thybo og Ida Boye Laugesen var kommet til mødet med de samme ønsker.

Andreas Thybo blev student i sommer, og selv om han på et tidspunkt har planer om at flytte fra byen for at studere, var han mødt op for at se, hvad der kan ske fremadrettet.

- Mødet her er anderledes, og jeg er ikke specielt overrasket over de problemer og udfordringer, de andre unge synes, der er ved Bjerringbro. Jeg er også helt enig i, at der mangler et sted at mødes, sagde han.

Annonce

Tage ansvar

Det kunne Ida Boye Laugesen nikke med på. Hun går i 2.g på Bjerringbro gymnasium og var glad for, at der var taget initiativ til mødet.

- Der sker ikke så meget i Bjerringbro. Når jeg får fri fra skole, så tager jeg bare hjem og sover. Der mangler et sted at tage hen især om vinteren. Om sommeren mødes vi ved åen og fester, men så kommer politiet bare, fordi vi larmer, siger hun.

Konklusionen på aftenen måtte værterne sande var, at der skal arbejdes hen imod at få stablet et værested på benene, og til det skulle der dannes et ungdomsråd.

Og heldigvis havde mange af de unge mennesker, der var mødt frem, forstået, at med sådanne ønsker følger et ansvar.

Det behøver ikke at være et sted, der bare omhandler druk, blev sagt af de unge flere gange i løbet af aftenen, og de var også inde på, at de selv skulle tage ansvar og eventuelt danne bestyrelser og arbejdsgrupper.

Og da tiden endelig kom til dannelsen af det nye råd, fik bychef Lars Christiansen travlt ved tasterne, for hele 12 unge mennesker meldte sig ind i rådet, mens fire overvejede.

- Et fantastisk resultat og en god aften, konkluderede både Møllerne og byforum.

Efter mødet kunne de unge skrive sig op til ungdomsrådet. Det valgte 12 at gøre.
Det var Møllerne og byforum, der faciliterede mødet, og som efterfølgende vil støtte op om processen.
De unge arbejdede i grupper og skulle i løbet af aftenen stille og besvare en lang række spørgsmål.
Godt 50 unge var mødt op til mødet, hvor det blev ganske tydeligt, at det største ønske er et værested for unge i Bjerringbro.
Der var godt gang i snakken ved de enkelte borde, da der mandag var indkaldt til møde for ungdommen i Bjerringbro. Foto: Christine Krüger Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

En aften om P.E. Eriksen

Bjerringbro Avis

Træfolket indviede lokaler

Bjerringbro Avis

Udstilling på Ulstrup Slot

Annonce