Annonce
Bjerringbro Avis

Den store ildebrand i Rødkærsbro - 8. august 1919

8. august 1919 er en sort dag i Rødkærsbros historie. Den store brand satte 12 familier på gaden, og det i en by der i forvejen led af boligmangel. Foto: Bjerringbroegnens Lokalhistoriske Arkiv
Annonce

Den 8. august er det 100 år siden, at Rødkærsbro oplevede den helt store ildebrand på den østlige side af hovedgaden.

Branden opstod i Jens Middelhedes køkken, hvor røg og ild slog ud af vinduerne og bredte sig til yderligere to ejendomme.

Længe så det ud til, at ilden ville brede sig til flere ejendomme, men heldigvis var der en stærk brandmur imellem to bygninger, og den satte en stopper for branden.

De tre huse indeholdt 12 lejligheder og fire butikker, og for beboerne og butiksejerne var det en stor katastrofe. I flere af husene var der barselskoner. Det lykkedes dog at redde dem, det meste indbo og indholdet af de fire butikker.

Det gik så stærkt, at det hele blev blandet sammen, så det var svært for den enkelte familie at finde sine ejendele.

Det var en meget ulykkelig situation for familierne. Der var 12 familier, der skulle finde en bolig i en by, der i forvejen havde boligmangel, de havde mistet en del af deres ejendele, og det viste sig, at deres forsikringer var alt for lave, da der netop i den periode var store prisstigninger.

Branden tiltrak hundredvis vis af tilskuere, og flere af tilskuerne kunne ikke skelne mellem dit og mit, så man kunne se flere tilskuere sidde og prøve forskellige sko, for at finde et par der passede!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Bjerringbro Avis

Ny medarbejder i Jyske Bank

Annonce