Annonce
Bjerringbro Avis

Der var malet et stort C på alle stalddøre

Ruth og Svend Poulsen har de sidste 60 år af deres liv været hinandens ægtefæller. Foto: Jens Ingolf Nørgaard
Ruth og Svend Poulsen var igennem 42 år landmandspar på en landbrugsejendom i Vejerslev. Da deres plejesøn Søren (Pape Poulsen) var omkring en halv snes år, begyndte han at male et stort C på alle stalddørene. Torsdag den 19. november har de diamantbryllup.
Annonce

Bjerringbro: Ruth og Svend Poulsen, Østergade 15, Bjerringbro, kan torsdag den 19. november fejre deres 60-års bryllupsdag – diamantbryllup.

Ruth, der i dag er 84 år, er født og opvokset på en gård i Svostrup, som lå lige midt imellem kroen og kirken. Hun husker fra barneårene, når der var bryllup eller begravelse i kirken, kom kirkegængerne langvejs fra i hestevogne.

Hestene blev opstaldet på fødegården, og menneskene gik først hen i kirken for derefter at vende tilbage til sammenkomst på kroen og derfra igen tilbage til gården for at spænde hestene for vognene og begive sig hjemad igen.


Vi har det godt og passer på hinanden og vores omgivelser.

Svend Poulsen


Svend er i dag 88 år og er født og opvokset på en gård i Borridsø. Syv dage efter sin konfirmation startede han i sin første plads som karl på landet, og han havde flere pladser i årenes løb.

Han hørte dog ikke til dem, der havde skiftedag hvert år den 1. november. Flere steder arbejdede han i flere år på den samme gård. Han tog sin landbrugsuddannelse på Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg.

Annonce

42 år i Vejerslev

Ruth Poulsen havde været kokkepige på Ans Hvilehjem i tiden op til brylluppet.

- 10 dage før vores bryllup havde vi købt vores landbrug i Vejerslev. Her fik vi 42 gode arbejdsår sammen. Vi havde godt nok bare 19 tønder land under plov, men så købte vi korn og proteinvarer til vores besætning. Vi havde 80 grisesøer og solgte grisene som torvegrise til videre opfedning. Det var en produktion, som lige passede til vores bedrift, fortæller diamantbrudeparret i den hyggelige stue med en fantastisk udsigt ud over landskabet ved Bjerringbro.

- I en årrække arbejdede Ruth på Vejerslev Hvilehjem og senere på Skovvænget i Bjerringbro. Vi har altid med fornøjelse deltaget aktivt i det kulturelle og folkelige liv i Vejerslev, hvor høstfesten i forsamlingshuset altid var en begivenhed, man så frem til. Vi har også altid godt kunnet lide at være en del af menigheden i kirken om søndagen. Selv om det snart er en snes år siden, vi flyttede til Bjerringbro, mødes vi jævnligt med vores tidligere naboer gennem mange år. Vi har aldrig haft andet end gode venner.

Annonce

Søren med det store C

Ruth og Svend Poulsen kan stadig blive lidt bevægede, når de fortæller om den største dag i deres liv.

For et halvt århundrede siden adopterede de en tre måneder gammel dreng, der har navnet Søren Pape Poulsen, og som i dag er landsformand for Det Konservative Folkeparti.

- Søren voksede op og var altid villig til at hjælpe med arbejdet i landbruget. Han havde også altid en klar holdning og mening til både sig selv og sine omgivelser. Allerede da han var en halv snes år gammel, fik han fat i en stor mærkefarve, som han brugte til at male et stort C på alle stalddørene.

- I ungdomsårene, indtil han selv fik kørekort, kørte vi ham rundt til mange arrangementer i Konservativ Ungdom. Det har naturligvis været os en meget stor glæde, at Søren har udviklet sig til den person, han er blevet som voksen. Alle vores juleaftener sammen, og de gange han har taget os med ud at rejse med blandt andet et par ture til USA, har skænket os livsværdier, som vi aldrig glemmer.

Ruth var jo engang kokkepige på Ans Plejehjem. I dag kokkererer hun for Svend, der har lidt hjemmehjælp, som han kun har roser til overs for.

- Vi har det godt og passer på hinanden og vores omgivelser. Vi har på grund af pandemien måttet opgive at holde festen på torsdag. Vi giver formiddagskaffe til beboerne her i Østergade nummer 15. Om aftenen tager vi hjem til Ruths nabo fra barndomshjemmet, nemlig Svostrup Kro, og er sammen med vores allernærmeste familie, slutter et veloplagt diamantbrudepar med forventningens glæde i stemmerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Brug dit digitale bibliotek

Bjerringbro Avis

Spritbilist røg i autoværnet

Bjerringbro Avis

Ung mand fik bil konfiskeret

Bjerringbro Avis

Farvel til afdelingsdirektør

Annonce