Annonce
Bjerringbro Avis

Det er 25 år siden, at Poul tog en meget upopulær beslutning

Poul Christensen valgte efter mange års ansættelse på Konsulentgården i Bjerringbro at blive privat planteavlskonsulent. Nu kan hans firma fejre 25-års jubilæum.  Foto: Christine Krüger Hansen
Poul Christensen fejrer jubilæum i sit private rådgivningsfirma.

Bjerringbro: Det vakte bestyrtelse - endog vrede hos både arbejdsgiver - ja i hele branchen, dengang Poul Christensen valgte at sige sit job op og starte for sig selv.

Her 25 år senere har han ikke fortrudt - også selvom der har været nogle bump på vejen.

At der skulle være så mange følelser forbundet med planteavl, kan for mange nok være lidt af et mysterium, men hos Poul Christensen vækker det stor glæde, når det er hans rådgivning og viden, der har direkte indflydelse på jordens beskaffenhed, afgrødernes vækst og landmandens succes.

Annonce

Negative følelser var der til gengæld hos andre i branchen, da Poul Christensen valgte for 25 år siden at forlade det, der dengang hed Konsulentgården i Bjerringbro, hvor Bjerringbro og Omegns Landboforening holdt til.

Her sad han sammen med en lang række kollegaer og kiggede ind i en større fusion til det, der på det tidspunkt kom til at hedde LMO - nu Velas, som er Danmarks største rådgivningsselskab for landmænd.

Poul Christensen, der er fra Vendsyssel, var startet som planteavlskonsulent i Bjerringbro i 1978 og havde en ledende stilling på konsulentgården, da fusionen blev meldt ud.

- Det administrative arbejde blev efterhånden for omfattende for mig - jeg syntes aldrig at jeg kom ud i marken eller ud til landmanden mere, og samtidig var jeg træt af endnu en sammenslutning, jeg synes det blev for stort, fortæller han.

Derfor sagde han op og startede sit eget firma, der fik navnet Privat Planteavls Rådgivning, og på daværende tidspunkt var det en meget upopulær beslutning.

- Jeg fik rigtig mange uvenner - hele rådgivningsvæsenet var efter mig - for på det tidspunkt var det nærmest uhørt, at der var private og selvstændige planteavlsrådgivere, fortæller Poul Christensen, der kontaktede de få der var og fik skabt en lille sammenslutning.

100 kunder med fra starten

- Vi udvekslede kontaktoplysninger og mødtes et par gange om året - jeg mener vi var seks styk - i dag er vi 40, siger han og smiler.

Og selvom der altså var modvind, og det var op ad bakke i nogle år, så lykkedes det for Poul Christensen at holde ved.

- Da jeg startede mit firma op, sendte jeg et rådgivningstilbud ud til de landmænd, der brugte min rådgivning på Konsulentgården. Der var 100, der tilkendegav, at de ønskede at bruge min rådgivning og siden har firmaet udviklet sig, og virksomheden er vokset år for år, fortæller han, der fejrer firmaets 25-års jubilæum med et åbent hus-arrangement den 1. maj.

Poul Christensen har aldrig været typen, der har puttet med sine holdninger, og derfor giver det også god mening for ham at være selvstændig.

- Det er en stor ting for mig at have min personlige frihed, og at jeg ikke skal rette mig efter nogen, det skulle da lige være Kirsten, siger han og kigger over på sin hustru.

For Poul Christensen er ikke alene om at drive firmaet. Hans hustru Kirsten har stået ved hans side gennem mange af årene, og hun er da også den første, som mange af landmændene taler med, hvis de ringer ind mellem klokken 7.30 og 9.30, hvor der tilbydes telefonrådgivning uden fakturering, hvis landmanden har en abonnementsaftale.

Desuden er Kirsten også bogholder i firmaet.

Annonce

Arbejde i Kina

Parret har indrettet kontor i hjemmet, men Poul Christensens foretrukne arbejdsplads er ude i marken - og når han taler med sine kunder.

- Jeg lægger altid vægt på, at rådgivningen skal ske på kundens præmisser og derfor kan der også ofte være forskellige svar på det samme spørgsmål, siger Poul Christensen.

Jobbet har også ført Poul og Kirsten Christensen ud i den store verden.

Poul Christensen har indrettet sig i kælderen i sin private bolig på Kingosvej. Her er der god plads og Poul får også tit besøg af sine kunder. Foto: Christine Krüger Hansen

- En tidligere landmand fra Karup-området var flyttet til Kina, hvor han drev en stor svinebedrift. En dag ringede han og spurgte, om ikke jeg kunne komme ned og hjælpe ham, og det har vi været nogle gange siden, samtidig med at jeg også begyndte at undervise en gruppe kinesiske landmænd i området, fortæller Poul Christensen.

Ud over at opmåle marker og lave markkort og markplaner, så hjælper Poul Christensen også sine kunder med at ansøge om hektar-støtte samt meget andet papirarbejde eksempelvis forpagtningskontrakter, dispensationsansøgninger, husdyrsgødningserklæringer med mere.

Én af Poul Christensens specialer er udtagning af jordprøver - som han tager ved hjælp af en speciel jordprøvemaskine påmonteret en ATV. En hel unik konstruktion, som der kun findes én af i Danmark.

Jeg lægger altid vægt på, at rådgivningen skal ske på kundens præmisser og derfor kan der også ofte være forskellige svar på det samme spørgsmål

Poul Christensen, planteavlsrådgiver

- Jordprøvemaskinen, der er udstyret med GPS–udstyr, borer ned i en forudbestemt dybde og der udtages 16 stik. På den måde har man mulighed for at graduere kalk og gødning på marken, forklarer Poul Christensen, der foruden sit hjemmekontor på Kingosvej også råder over en nybygget hal på Jørgens Allé, hvor han har sit udstyr stående.

Det er også her, han fejrer sit jubilæum den 1. maj.Annonce
Bjerringbro Avis

Diamantbryllup fejres i det missionshus, som mureren selv byggede

Annonce
Bjerringbro Avis

Lokal forening får penge til amfiscene

Annonce
Bjerringbro Avis

Ingrid er et ekstra sæt ører og øjne og hjælper folk med de svære samtaler

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Folkemusik i kirken

Bjerringbro Avis

Strøtanker & Guldkorn: Lys i vinduerne 4. maj

Bjerringbro Avis

Nyt startsted, længere løberuter og en ny bro: Mange gode grunde til at løbe med i Danmarks smukkeste motionsløb

Bjerringbro Avis

Sweethearts afløser Rocazino på lokal festival

Bjerringbro Avis

Ny formand for Landboforeningen Midtjylland

Bjerringbro Avis

Den guddommelige Komedie i Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Oprydningsdag på vandet

Bjerringbro Avis

To storke på eng ved Bjerringbro

Annonce