Annonce
Bjerringbro Avis

Det er med at holde tungen lige i munden i labyrinterne af meterhøje majs

Majslabyrinterne i Bjerring har taget hul på niende sæson. Foto: Stine Elkær
Landmand Esben Tøttrup elsker at bringe folk tættere på naturen, og igen i år har han forvandlet sine mange majsmarker til udfordrende labyrinter, hvor både voksne og børn kan få mange timer til at gå.
Annonce

Bjerring: Majsplanterne strækker sig efter solens varme stråler, og planterne er nu langt over to meter høje. Det er ikke til at kigge igennem de mange rækker af høje planter, der nærmest står som træer i skoven, og det er ganske enkelt umuligt at kigge over dem. Man må tålmodigt forsøge sig med de utallige stisystemer på marken og håbe på, man valgt den rigtige vej. Ellers må man tilbage igen. Og igen.

- Der kom engang en politimand, der troede han var smart. Han havde taget et billede af markerne oppefra fra Google Maps, og så ville han bare følge det billede som kort. Han vidste bare ikke, at jeg ændrer labyrinterne hvert år, siger landmand Esben Tøttrup og griner.

- Jeg tror, han gik over fire kilometer i labyrinten, før han fandt ud igen.

Det er niende år i træk, at Esben Tøttrup forvandler sit landbrug på Vindumvej til en noget anderledes turistattraktion. På fjorten dage får han i samarbejde med familien lavet gange, skilte og labyrinter gennem sine marker. Majslabyrinterne har hvert år været velbesøgt af børn og voksne i alle aldre, sidste år med en deltagerrekord på 800. Denne lørdag morgen er gården igen klar til at tage imod nysgerrige sjæle til de nye labyrinter, der er fordelt over 30.000 kvadratmeter.

- Der er mange, der spørger nervøst, om det er sikkert, at de kan finde ud igen. Og selvfølgelig er det det, men det kan altså godt tage sin tid, hvis ikke man er vågen, fortæller Esben Tøttrup med et glimt i øjet.

Der er få skilte rundt omkring på gården, for ellers kan det være svært at finde rundt mellem de mange høje majsplanter.
Annonce

Familieprojekt

Der er stille mellem majsene, hvor sommerfuglene var eneste selskab, indtil et rådyr pludselig vil være med. Stille og roligt går det nysgerrigt ind i labyrinten og kigger sig omkring. Nogle af stierne er en smule ujævne efter skybruddet for nyligt, men bordbænkesættene står klar, hvis man trænger til et lille hvil eller en pause til at spise sin madpakke. Sommetider kan man være heldig at se en ræv eller en hare, mens man sidder der mellem majsene.

- Vi vil rigtig gerne give folk en god oplevelse i naturen og i landbruget. De kommer helt tæt på både planter og dyr herude. Turismen er jo en mangelvare her i området, og det er jeg da glad for at kunne gøre noget ved, fortæller Esben Tøttrup.

Det startede som en sjov idé og samtidig som en ekstra indkomst, men nu er det blevet en stor begivenhed for Esben Tøttrup og hans familie, der hvert år får deres egen sommerferie til at passe med åbningen af labyrinterne.

- Det er min ældste datter, der tegner skiltene og hjælper til med det skriftlige. Man kan godt sige, det er blevet et helt familieprojekt nu, siger landmanden, der er gift med Helle, som han har døtrene Rikke og Maja med, og så bor parrets plejebarn også på gården.

Labyrinterne har åbent til og med efterårsferien, hvorefter majsene bliver høstet, og labyrinterne derfor forsvinder. For Esben Tøttrup betyder hans turistattraktion naturligvis mere arbejde på gården, men han nyder at kunne bruge sit landbrug på denne måde.

- Det er jo helt perfekt, at vi kan få sæsonen til at passe med alle gæsterne. Så får alle glæde af planterne, og det er en fornøjelse, siger gårdejeren, inden han gør klar til sæsonens første besøgende, der må være lige på trapperne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Bjerringbro Avis

Ny medarbejder i Jyske Bank

Annonce