Annonce
Bjerringbro Avis

Det kribler i fingrene hos Aase

Besøger man Aase Hviid i november måned kan man nyde sin kaffe g en julesmågage i det nybyggede orangeri. Foto: Christine Krüger Hansen
Haven er lukket, men blomsterværkstedet har juleåbent i hele november hos Aase Hviid Design ved Gerning.
Annonce

Gerning: Det er efterhånden et par år siden, at Hviids Planteskole valgte at lukke, men det betyder absolut ikke, at det ikke mere blomstrer på ejendommen, der ligger ved Gerning.

For Aase Hviid, der har været blomsterbinder i over 40 år, kan ikke bare sidde med hænderne i skødet, og selvom parret faktisk har nået pensionsalder, så kribler det stadig i fingrene hos Aase Hviid, og hvis hun ikke er at finde i binderiet, så er hun ude i den kæmpestore have, som parret nu har åbnet op som besøgshave.

- Vi er kommet med i den bog, der hedder Åbne Haver, og det betyder, at vi har haft rigtig mange gæster i løbet af sommeren, fortæller Aase Hviid.

Sæsonen for at gå og dufte til de mange roser, som Aase Hviid og hendes mand Ole er blevet så kendte for, er dog ovre for i år, men dermed ikke sagt, at der ikke stadig er mulighed for et besøg.

- Nu handler det i stedet for om jul, og jeg er bare så klar, siger Aase Hviid, der har fyldt sin store butik, der ligger i den konverterede stald overfor stuehuset og tæt på haven, op med masser af smukke adventskranse, kalenderlys, dekorationer samt masser af skønne pyntegenstande til indretning af hjemmet.

Kaffe er der også på kanden og brunkagerne, formet som hjerter er naturligvis også fundet frem.

- Det skal være hyggeligt at komme besøg hos os, siger den livlige blomsterbinder, der ofte går i værkstedet fra morgenstunden af.

Aase Hvid henter rigtig meget af sin inspiration i sin have og i naturen.
Annonce

Orangeri

Midt i et af rummene står et langbord, som gæsterne kan sætte sig ved, men ellers er rummene fyldt med Aases egne dekorationer samt planter og pyntegenstande.

- Jeg har eksempelvis fået disse flotte krystallysestager hjem i forskellige farver, og de passer bare perfekt til de håndlavede lys fra Ester & Erik, siger Aase Hviid og inviterer efterfølgende ud i sit nye orangeri, som Ole har gået og bygget på, siden planteskolen lukkede.

- Vi sidder og får vores frokost herude hver dag og alle, der besøger mit værksted i weekenderne her i november, bliver også inviteret til at få en kop kaffe i orangeriet, siger Aase Hviid og viser stolt frem.

Det flotte hus ligger midt i haven og har fået installeret en varmekilde, der gør, at huset kan bruges hele året. Det betyder også, at der er adskillige eksotiske planter, der er i fuld gang med at sprede deres grønne blade og blomster op af væggene, der går helt i kip og derfor også giver plads til en kæmpestor lysekrone.

- Den har hængt hos en restaurant, der var lukket, og den tog lidt tid at få ren, men er den ikke flot, siger Aase Hviid, der udover forkærligheden for roser uden tvivl også sætter pris på det, der glimrer og glitrer lidt.

Annonce

Arbejde på Ormstrup

Hendens juledekorationer er dog viet til det naturlige og indeholder stort set kun pynt fra haven eller skoven.

- Hvis der er en farve, der er mere dominerende end andre i værkstedet og de mange dekorationer, er det nok kobber - men generelt er det naturens nuancer, der får plads, og dem finder jeg eksempelvis hos hortensiaen, der i år har stået rigtig flot, og nu er gode at bruge som bund i kransene, fortæller Aase Hviid, der også finder meget inspiration i det svenske, hvor hun og Ole tit kommer.

Det betyder også, at hun nu har indgået en aftale med et svensk firma - Two Faces of Sweden - der producerer en række flotte smedejerns ting, som bruges i haven.

- Jeg har selv brugt deres smukke stativer til eksempelvis stauder - i min have - men de laver alt fra adventskranse til borde og bænke, og mange af tingene er jeg blevet forhandler af, siger Aase Hviid, der foruden sit værksted også bruger tid på at afholde kurser i pileflet og blomsterbinderi hos sig selv andre blomsterforhandlere.

- Derudover er Ole og jeg også blevet ansat af Minna Due Jensen til at tilplante krukkerne udendørs på Ormstrup Gods samt hjælpe med nye tiltag i parken, fortæller Aase Hviid.

Men i november måned er hendes weekender altså helliget julen i værkstedet, som er åben for alle - uanset om de blot kommer for at få inspiration, købe diverse småting til deres egne dekorationer eller for at købe én af Aase Hviids smukke kreationer.

Foruden hendes mange dekorationer er butikken også fyldt med lækker brugskunst.
I det nye orangeri, som Ole Hviid selv har bygget, har parret hængt en kæmpe stor lysekrone op.
Aase Hviid forhandler også en række skønne ting til have i smedejern fra det sbenske firma: Two Faces of Sweden.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Bjerringbro Avis

Ny medarbejder i Jyske Bank

Annonce