Annonce
Bjerringbro Avis

Dialogmøde: Intet nyt om skolernes fremtid

Børne- og ungdomsudvalget sad på Viborg Rådhus til torsdagens dialogmøde. Men som det ses på billedet, sad politikerne langt fra kameraet. Foto: Hanne Bliksted
Omkring 50 deltog i digitalt dialogmøde om fremtiden for skolerne i Bjerringbro
Annonce

Bjerringbro: Kan vi ikke bare fortsætte som nu med to skoler? Har I tænkt på, hvordan vi får sikre skoleveje? Kommer søskende på den samme skole?

Spørgsmålene var næsten forudsigelige, da Viborg Kommunes børne- og ungdomsudvalg torsdag holdt dialogmøde om fremtiden for skolerne i Bjerringbro. På grund af corona-restriktionerne blev mødet holdt på den digitale platform Teams, og det fungerede fint. Omkring 50 personer deltog i mødet, hvor  fire af udvalgets fem medlemme sammen med direktør for Børn og Unge Søren Jordhøj Åkjær sad i et mødelokale på Viborg Rådhus. Udvalgsmedlem Simon Højer (K) var med på mødet fra privatadressen i Stoholm.

Baggrunden for mødet var, at børne- og ungdomsudvalget i øjeblikket har et forslag om sammenlægning af de to skoledistrikter i Bjerringbro i høring. Til en høring hører som regel et debatmøde, og efter en udsættelse i november blev mødet så holdt torsdag.

Blandt de 50 deltagere var der en ivrig spørgelyst, men groft sagt var der tale om gentagelser fra tidligere møder om fusion af skoledistrikterne og på sigt - måske -  skolerne.

Annonce

Færre børn

Det faldende børnetal er baggrunden for at lægge skoledistrikterne sammen. På Bøgeskovskolen og Egeskovskolen er der i øjeblikket tilsammen fire små klasser på hver årgang, og ved at 'optimere' til tre klasser kan der cirka spares én million kroner pr. årgang. Eller rettere frigives en million kroner.

- Nej vi vil ikke lægge skoledistrikterne sammen for at spare penge til kommunekassen. Pengene skal bruges til to-lærer ordninger og andre aktiviteter på skolerne, lød det fra udvalgsmedlem Eva Pinnerup (S).

En sikker skolevej var også et tema i debatten.  Men formanden for børne- og ungdomsudvalget Per Møller Jensen (S) mener ikke, at det spørgsmål er aktuelt lige nu, men han forsikrede om, at der nok skal blive taget hånd om det, når det bliver aktuelt.

- Vi bekymrer os hele tiden om sikre skoleveje. Det er en del af folkesundheden, at børn selv kan komme til skolen på cykel eller gåben, sagde Eva Pinnerup.

- Hvorfor gør I ikke noget for at få folk til at flytte til Bjerringbro? Hver morgen er der en lang kø med pendlere til Grundfos, lød spørgsmålet fra Jesper Knudsen.


Hvorfor gør I ikke noget for at få folk til at flytte til Bjerringbro? Hver morgen er der en lang kø med pendlere til Grundfos?

Jesper Knudsen


Per Møller Jensen lod forstå, at det formentlig ikke er nok til at bevare to skoler, og at det faldende børnetal gælder hele Viborg Kommune, hvor der vil være mellem 1000 og 1100 færre elever om ti år.

- Vi mangler børn, og hvis vi ikke gør noget nu, så får  vi et stort økonomisk problem, og det bliver en pinefuld affære om seks-otte år.  Skolebestyrelserne har udvist rettidig omhu ved at opfordre til en fusion, sagde han.

Annonce

Søskende

- Vil I samle alle klasser fra en årgang på den samme skole, og får søskende mulighed for at gå på samme skole, lød et spørgsmål.

- Det er skolelederens ansvar at fordele børnene, og når der kun er én skoleleder, så er der kun en at kommunikere med, og jeg tænker, at man vil tage hensyn til, hvor søskende er, sagde Eva Pinnerup.

I følge Per Møller Jensen er der ikke en præcis tidsplan for det videre forløb.  Nu handler det først om sammenlægning af skoledistrikterne. Hvis byrådet godkender det, vil det gælde fra august 2021. Bagefter gælder det spørgsmålet om, der skal være en eller to skoler, eventuelt en helt ny skole, som byrådet har afsat omkring 42 millioner kroner til i 2024 og 2025. Den beslutning vil formentlig først blive taget af det byråd, som vælges til november næste år.

- Og ja det bliver formentlig et tema til næste års kommunalvalg, lød det fra Per Møller Jensen, som gentog sin personlige holdning om, at han mener, at en ny skole ved Bøgeskovskolen er den bedste løsning.

Han har for længe siden meddelt, at han stopper i kommunalpolitik ved udgangen af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Farvel til afdelingsdirektør

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Pølsevognen fylder 100 år

Bjerringbro Avis

Nyholm-skulptur på plads

Annonce