Annonce
Bjerringbro Avis

Dialogmøder om skoledistrikter er aflyst

Corona-restriktioner betyder, at møder for forældre og personale er aflyst
Annonce

Bjerringbro: Skal Bjerringbro have et eller et skoledistrikter? Den debat har kørt i snart to år, og Viborg Kommunes børne- og ungdomsudvalg har indstillet til, at der fra 1. august næste år kun er ét skoledistrikt for hele byen. Den beslutning er i høring til 3. december.

Faktisk var forældre og andre berørte parter inviteret til dialogmøde om skoledistrikter og skolefusion i Bjerringbro mandag 2. november.  Mødet skulle holdes i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter, hvor der med corona-afstand var plads til 40 personer til hvert af to møder.

Annonce

Aflyst

Men møderne er ifølge formanden for børne- og ungdomsudvalget  Per Møller Jensen (S) aflyst efter, der fredag kom nye retningslinjer for at samle folk.

- Vi har aflyst møderne med baggrund i situationen omkring covid-19.  På udvalgsmødet tirsdag 27. oktober drøfter vi hele situationen, siger udvalgsformand Per Møller Jensen (S), som derfor ikke kan sige, om der vil blive inviteret til erstatningsmøder.

På møderne var ideen, at både forældre, medarbejdere og andre interesserede kunne stille opklarende spørgsmål til børne- og ungdomsudvalget samt til repræsentanter for forvaltningen.

Annonce

40 pladser

To gange 40 pladser er ikke meget, og skolebestyrelserne undrede sig allerede i sidste uge   over, at der ikke kunne skaffes flere pladser.

- Det ser jo mærkeligt ud. De 40 pladser er hurtigt fyldt op med skolernes personale og skolebestyrelserne. Vi håber da, at der også kommer en del forældre, fordi det netop er et dialogmøde, så vi har spurgte forvaltningen om møderne måske kan streames uden dog at have fået et svar, lød det fra  formanden for Egeskovskolens bestyrelse Martin Bøgelund i torsdags.

Hvis forslaget om sammenlægningen af skoledistrikterne godkendes endeligt på byrådsmødet i januar, betyder det, at Bøgeskovskolen og Egeskovskolen lukkes pr. 30. juli 2021, og at en ny fælles skole åbner 1. august 2021 i Bjerringbro. Reelt betyder det, at de to skoler fortsætter med fælles ledelse men på de nuværende adresser. Målet på sigt er dog, at elever og personale samles på én adresse og gerne senest 1. august 2025.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

25 års jubilæum

Bjerringbro Avis

25 års jubilæum på Grundfos

Bjerringbro Avis

Nyt tag på Gerning Kirke

Bjerringbro Avis

Kuber pakkes ind som gaver

Bjerringbro Avis

Julehjælp til trængte familier

Bjerringbro Avis

Hvem må være her?

Annonce