Annonce
Bjerringbro Avis

Dobbeltfest i Lunden

I 100 år har Lunden været samlingspunkt for små og store i Rødkærsbro, og mange af byens borgere deltog lørdag i jubilæumsfesten.
Rødkærsbro fejrede både sin nye titel som Årets Lokalområde og 100 års dagen for byens park Lunden.
Annonce

Rødkærsbro: Lørdagens fest i Lunden i Rødkærsbro var i mere end én forstand en dobbeltfest. Dels fejrede man parkens 100 års jubilæum og dels byens nye status som Årets Lokalområde i Viborg Kommune.

Vejrguderne var også delt i to lejre, først var der flot sol, så tog regnen over, men da solen igen skinnede, fortsatte den gode stemning blandt de omkring 250 gæster, hvoraf en del var børn.

Da driftige folk i Rødkærsbro for 100 år siden etablerede byens park Lunden, vidste de intet om, at Lundens jubilæumsfest også blev den dag, hvor Rødkærsbro skulle fejre byens gode sammenhold. Men sådan blev det. Temaet for konkurrencen om at blive Årets Lokalområde var "Vækst og nye tilflyttere", og Landdistrikstudvalget bemærkede især byens gode sammenhold.

Næstformanden for Landdistrikstudvalget Martin Sanderhoff (S) glædede sig i sin tale over byens sammenhold, og den store aktivitet, der var i byen, da udvalget var på tur.

- Det er første gang i prisens 11-årige historie, at vi giver den til så stor en by. Noget af det vigtigste er, at I her i Rødkærsbro står sammen. Blandt andet ved vi, at I arbejder på at åbne Lunden op og blive en by, som folk får øje på fra toget, sagde han, mens de mange fremmødte ventede på kaffe og kage.

- Det er ingen hemmelighed, at det var svært at vælge, hvem af de fire byer, der skulle ha' titlen Årets Lokalområde. På vej hjem lod buschaufføren forstå, at han godt kunne køre en omvej, så vi kunne diskutere færdig, lød det fra Sanderhoff, inden han afslørede stenen med teksten 'Årets lokalområde 2019'.

Med titlen følger 50.000 kroner, mens de tre øvrige indstillede byer Klejtrup, Bjerregrav og Løvskal hver får 25.000 kroner.

Næstformanden i Landdistrikstudvalget Martin Sanderhoff (S) (th) afslørede 'vinder-stenen' sammen med formanden for Rødkærsbro Borger- og Handelsstandsforening Kurt Madsen (tv) og byrådsmedlem Kim Dongsgaard (V).
Annonce

Et unikt område

Helle Georgi fra følgegruppen i Rødkærsbro glædede sig i sin tale over, at der inden for det seneste år er solgt fem byggegrunde.

- Nu er der gået hul på bylden, og det er fantastisk. Med vores slogan 'Rødkærsbro tættere sammen ' skal vi huske at fortælle de gode ting til hinanden og til andre, og vi skal arbejde videre med at udvikle vores by, sagde hun og udbragte et leve for Rødkærsbro efterfulgte af tre korte og et lange hurra.

Efter overrækkelsen samt et glas bobler fortsatte man til jubilæumsfesten, hvor Kirsten-Marie Hedeland holdt jubilæumstalen. Som tredjegenerations bysbarn mindedes hun mange dejlige stunder i Lunden med sine forældre, bedsteforældre og venner.

- Jo, der har også været meget hærværk i Lunden, men ingen har kunnet knække Lunden eller ødelægge Lunden lød det, da vejrguderne var på vej til ødelægge den gode stemning.

- Lunden er et unikt område, og det er vigtigt, at vi passer på den, så vi fortsat kan nyde området, sagde hun og roste de mange nye initiativer med Æblelunden og legepladsen i sydbyen. Også Lunden fik sine hurra'er af både den korte og lange slags.

At Lunden altid er pæn og ren, kan man blandt andet takke de to herrer Søren Iversen og Hans Andersen for, idet de ofte går en tur og samler papir og plastik op. I dagens anledning fik de to herrer hver overrakt en købmandskurv af den glade giver, tømrer Gert Johansen.

Byens syriske borgere serverede gratis humus og falafel til alle.
Skive Garden gik forrest i optoget fra Mita Teknik til Lunden, hvor de også spillede et par numre.
Selv om vejrguderne ikke var taget helt i ed til lørdagens fest, så nød de omkring 250 mennesker arrangementet, hvor solen skinnede fra starten. Foto: Morten Pedersen
Folk nød det gode vejr, og da regnen en kort overgang tog over, var der kaffe og kage til alle.
De lokale syrere havde travlt i deres madtelt, og mange benyttede chancen til at smage maden.
Rødkærsbro fejrede titlen som Årets Lokalområde i Viborg Kommune.
Næstformanden i Landdistrikstudvalget Martin Sanderhoff (S) roste Rødkærsbro for blandt et godt sammenhold.
Rødkærsbro fejrede titlen som Årets Lokalområde i Viborg Kommune.
Rødkærsbro fejrede titlen som Årets Lokalområde i Viborg Kommune.
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Bjerringbro Avis

Bedsteræs med børnebørnene

Annonce