Annonce
Bjerringbro Avis

Donation til ungdomshus: Møllerne får støtte fra Grundfos-fond

Møllerne har fået 130.000 kroner fra Poul Due Jensens Font til indretning af ungdomshuset Broen i Bjerringbro. Arkivfoto: Hanne Bliksted
Poul Due Jensens Fond støtter det kommende ungdomsværested Broen med 130.000 kroner
Annonce

Bjerringbro: Poul Due Jensens Fond hjælper nu til med at bygge bro mellem Bjerringbros unge, idet foreningen Møllerne har modtaget 130.000 kroner til indretning af Broen,  det kommende værested for byens unge.

- Eftersom socialt velgørende formål ligger os dybt på sinde, var det egentlig en nem beslutning, da Møllerne præsenterede en konkret plan for et værested for unge, siger fondsdirektør Kim Nøhr Skibsted i en pressemeddelelse.

- Der er brug for liv i Bjerringbro, også et sted for de unge, der ikke nødvendigvis dyrker sport. Der er brug for initiativ og iværksætterlyst, og Møllerne er et godt eksempel på det, tilføjer han.


Der er brug for liv i Bjerringbro, også et sted for de unge, der ikke nødvendigvis dyrker sport. Der er brug for initiativ og iværksætterlyst, og Møllerne er et godt eksempel på det.

Kim Nøhr Skibsted, fondsdirektør


Annonce

Café Duen

Møllerne, som før sommerferien flyttede foreningens iværksætterforløb fra Base Business Bjerringbro til Broen, er begejstrede for donationen.

- Vi er naturligvis meget glade og ydmyge over for Poul Due Jensens Fonds økonomiske håndsrækning. Vi betragter det som en gevaldig blåstempling af Broens udførelsesplan, som vi har lagt stor energi i, siger presseansvarlig for Møllerne, Jonas Schultz.

- Det er skønt at se, hvor meget Poul Due Jensens Fond brænder for Bjerringbro. Det er lige i Møllernes ånd, at der kommer en så stor og handlingsparat fond, som forstår vigtigheden af at smede, mens jernet er varmt. Det hylder vi ved at kalde Broens café for Duen, tilføjer han.

Annonce

Penge til renovering

Donationen er tikket ind på Møllernes bankkonto, idet foreningen varetager Broens overordnede økonomi. Mathias Pinnerup fra Møllerne er valgt som bestyrer af Broen og får ansvaret for den daglige drift  i løbende sparring med de fire øvrige bestyrelsesmedlemmer Nithu Thava, Jakob Ekberg, Jens Emil Sloth Nielsen og Jonas Schultz.

De unge frivillige får ansvaret for at definere stedet, og de er i fuld gang med sav, hammer og søm. Byggearbejdet ledes af Jakob Ekberg.

En del af arbejdet klares af professionelle håndværkerfirmaer, blandt andet murermester Erik Esse Andersen og Byens VVS ved Bruno Andersen.

Broens aktiviteter er tiltænkt unge mellem 16 og 20 år, der vil også være målrettede initiativer for 8. og 9. klasses elever. Værestedet forventes at være  klar til brug sidst på året.

Annonce

Erfarne mennesker

Møllerne har også søgt Bjerringbro Elværksforening om en halv million kr. Men foreningen vil se en likviditetsanalyse og et validt driftsbudget, før den vil give Møllerne penge.

- Vi ser gerne, at der kommer en bedre forankring til byen for eksempel i form af et advisoryboard, hvor der sidder nogle erfarne lokale mennesker og kommer med gode råd. Et eksempel på et medlem kunne være Michael Jensen, der allerede arbejder med de unge, mens vi allerede har bedt Lars Haar, der er tidligere bankmand om at gå ind i arbejdet, forklarer formanden for elværksforeningen Tonni Birk, der understreger, at han om nogen håber, at det lykkes, men at det er vigtigt for elværksforeningen, at pengene ikke bare går til renovering af bygningen, der ejes af KVN.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Træfolket indviede lokaler

Bjerringbro Avis

Udstilling på Ulstrup Slot

Annonce