Annonce
Bjerringbro Avis

Donationer kommer verden rundt

Tange Kristne Friskole indviede sin nye legeplads ved skoleårets start. Arkivfoto: Christine Krüger Hansen
Bjerringbro Y's Men's Club uddelte 248.000 kroner til små og store projekter.
Annonce

Bjerringbro: Bjerringbro Ys' Men's Club kom rundt i store dele af verden, da klubben uddelte 34 donationer ved et arrangement i Bjerringbro Kirkecenter mandag aften. Omkring 60 personer deltog i arrangementet, hvor 34 projekter i ind- og udland fik penge. Donationerne var på mellem 3.000 og 20.000 kroner.

Helt lokalt fik de to FDF grupper Bjerringbro FDF og Mammen FDF hver 20.000 kroner i anledning af deres jubilæum. Der var også penge til Bytoftens Venner i Rødkærsbro og juniorklubben i Bethel i Bjerringbro, og Plejecenter Skovvænget fik penge til et kursus "Fra have til mave" og til en udflugt for demensafdelingen. Tange Kristne Friskole fik penge til legereskaber på skolens nye legeplads.

Klubben får pengene til donationer fra driften af Genbrugshuset på Brogade i Bjerringbro, som klubben driver sammen med Røde Kors og Bjerringbro Y's Menette Club. Sidstnævnte er den kvindelige modpart til Y's Men's Club, som ved et arrangement i Viften i Gudenåhuset uddelte 235.000 kroner forrige lørdag.

Annonce

Hjælp til udlandet

Ude i verden gik donationerne blandt andet til udsatte børn i Kenya, en højskole i Etiopien og Brødremenigheden i Albaninen. I Asien var der donationer til undervisning af børn i Cambodias landsbyer.

Blandt gæsterne til mødet var der flere, som har arbejdet med hjælpeprojekter ude i verden, og to unge fra henholdsvis Kina og Albanien, som i øjeblikket er elever på Diakonhøjskolen i Aarhus, fortalte om deres hjemlande.

- Det var en rigtig god aften, og folk var glade. Vi har i år uddelt ialt 270.000 kroner, og det er nogenlunde det samme beløb som sidste år, fortæller Karl Emil Andersen, som var præsident frem til 1. august.

Posten som præsident bestrider man et år ad gangen, og den nye præsident er Jørgen Lindgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce