Annonce
Bjerringbro Avis

Efter eksplosion: Nu har Slagter John styr på ovnen

Slagtermester John Degn Christensen, her sammen med Sanne Kyed, glæder sig over den nye ovn. Foto: Hanne Bliksted
Indkøring af ny røgovn i pølsemageriet hos Slagter John har varet halvandet år.

Bjerringbro: Den forårsdag i 2017, hvor røgovnen hos Slagter John i Brocentret eksploderede, står stadig som en af John Degn Christensens værste dage.

Det vides ikke, hvorfor ovnen eksploderede, men trykbølgen var så voldsom, at en rude blev blæst ud af butikken, en låst dør blev trykket ud, og ovnen flyttede sig og skubbede arbejdsbordet "huggeblokken". Slagtermesterens hustru Else Christensen slap uskadt, selv om hun stod lige på den anden side af "huggeblokken".

Slagtermesteren og personalet var længe mærket af den voldsomme oplevelse. Forretningen skulle køre, og det var ikke let med den erstatningsovn, som forsikringsselskabet satte ind. Efter mange forhandlinger endte det med, at John Degn  Christensen i foråret 2019 via sin forsikring fik en helt  ny ovn. Den er specialbygget og så moderne, at en både kan koge, bage, ryge stege og ovenikøbet også køle ned, når for eksempel de nyrøgede pølser er færdige.

Annonce

Miljørigtig ovn

Ovnen koster omkring 400.000 kroner og er af den miljørigtige slags. Ovnen varmes op med el og ryger med både flis og flydende røg, som kører i et lukket system, så røgen bliver i ovnen og derfor ikke forurener omgivelserne.  Selv om ovnen nu har stået i butikkens pølsemageri i halvandet år, så er det først nu, at den kører perfekt, for der har været en meget lang indkøringstid.

- Det er et stort arbejde at få den justeret, så den passer. Smagen på pølser og andre varer har været fin, men når varerne får en kedelig grå farve i stedet for gylden eller brun, så er det tegn på, at ovnen ikke fungerer. Men det er nu endelig lykkes, siger John Degn Christensen.

- På grund af problemerne med ovnen har vi ikke kunnet producere alt det, vi gerne ville. Men heldigvis har kunderne været forstående, tilføjer han.

2020 har indtil nu været et rigtigt godt år for butikken. Han har netop ansat tre nye medarbejdere, så der foruden ham selv nu er seks ansatte. Han har som andre håndværksmestre haft svært ved at skaffe personale, og i en periode fået hjælp fra en sine leverandører. Hvis den gode udvikling fortsætter, er der formentlig brug for flere medarbejdere allerede i år.

Annonce

Større omsætning

- Omsætningen i år er nok steget med mellem 30 og 50 procent. Jeg tror, at det blandt andet kan skyldes coronaen, og at folk vil gerne passe på og støtte det lokale forretningsliv, siger han, som i år kan fejre 45 års jubilæum i faget, idet han startede i lære i 1975.

- Forskellen på hjemmelavede slagtervarer, og fabriksfremstillet pålæg og andre slagtervarer er, at  vi ved, hvad  vores produkter indeholder. Og jo der er smagsnuancer fra gang til gang, når man selv producerer pølser og andre varer, modsat maskinproducerede varer, som bliver ens hver gang. Jeg smager selv på alle produkterne under fremstillingen,  dog undtaget varer med kyllingekød, for der er altid en risiko for at få en salmonella-forgiftning, siger han.

Forretningen i Brocentret har han drevet siden 1993, og nu glæder han som de andre forretningsdrivende syd for Gudenåen til den nye åpromenade og ikke mindst et nyt torv.  Selv regner han med at bidrage med en ny facade på butikken.

Slagter John Bjerringbro
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Lions har fået ny bestyrelse

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

LOF-afdelinger fusionerer

Bjerringbro Avis

Vellykket veterantræf i Ans

Bjerringbro Avis

Sankthans med coronapas

Bjerringbro Avis

Danmarks første havvindmølle fylder 30 år: Håb om at havvindmølle kan blive til kunstværk på Energimuseet i Tange

Bjerringbro Avis

Guitarkoncert i kirken

Annonce