Annonce
Bjerringbro Avis

Efter et godt corona-år: Juletræsfolk fra Østeuropa forlænger sæsonen

Steen Pedersen glæder sig over, corona'en har givet to gode år på Bamsebo Camping. Arkivfoto: Hanne Bliksted
Bamsebo Camping melder igen om rekordår efter, at mange danskere også blev hjemme i 2021.

Ulstrup: Selv om dette års campingsæson for længst er overstået, så er der stadig en del aktivitet på Bamsebo Camping. For tredje år i træk er hytterne fyldt op med folk fra Østeuropa, som arbejder i de lokale juletræs- og granplantager frem til midten af december.

Rundt på campingpladsen er der også travlt, idet der skal laves ny kloak til seks af de 11 hytter, hvor også både el-systemet og gulvet skal skiftes. Derefter skal hytterne males indvendigt, og da det er gamle profilbrædder, foregår det med håndkraft.

- Sommeren 2020 var rekordår på pladsen, hvor omsætningen steg med 30 procent i forhold til året før. I år er omsætningen så steget yderligere med fem til syv procent, og det blev en fantastisk sæson, fordi vi i år fik både påske og pinse med i modsætning til året før, hvor foråret var præget af corona, siger Steen Pedersen.

Annonce

- Vi har jo været meget heldige. Vi havde jo ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at vi fik to så gode år, men det er jo lidt mærkeligt, at en trist situation skulle udvikle sig sådan, tilføjer han.

Vi har jo været meget heldige. Vi havde jo ikke vores vildeste fantasi forestillet os, at vi fik to så gode år, men det er jo lidt mærkeligt, at en trist situation skulle udvikle sig sådan.

Steen Pedersen, ejer af Bamsebo Camping.

Charterfolket

Camping-branchen har i mange år forsøgt at få charterfolket til at åbne øjnene for campinglivet, men det har været mere end svært.

- Men i år er det lykkes at få en del af dem, som normalt rejser på charterferie, lokket ind på campingpladserne. Vi håber, at det vil vare ved, og blot de tager en forlænget weekend på en campingplads, så vil det være et stort plus for hele branchen, siger han, som sammen med hustruen kan se til ende på deres 16. sæson i Gudenådalen.

Corona'en betød ikke kun, at danskerne blev hjemme, det samme gjorde både tyskere og nordmænd, og det kunne mærkes på de danske campingpladser.

- Opgørelserne viser, at næsten uanset hvor mange danskere, der holder ferie i Danmark, hvad enten de bor på hotel, bed & and breakfast eller campingplads, så kan branchen som helhed ikke nå op på den indtjening, som den har, når grænserne er åbne, fortæller han.

Annonce

Onlinebooking

Selv om 2021 igen blev rekordsæson, så lægger Steen Pedersen og hustruen Iben sig ikke bare på en drømmeseng. En del af pengene bruges på at renovere og forbedre pladsen, hvor et online-bookingsystem er en af investeringerne.

- Vi håber at få det etableret allerede i år, så vores gæster selv kan booke en plads til campingvognen, et telt eller en hytte. Også vores 75 kanoer kommer på onlinebooking, så der er tale om et omfattende system. Det koster omkring 80.000 kroner, men det vil både spare vores tid og gøre det meget lettere for gæsterne, siger Steen Pedersen.

Tiden med corona har også givet tid til udvikling af pladsen, så der foruden de i alt 145 pladser - inklusive telte og hytter - nu også er mulighed for at leje lokaler til en familiefest eller til konferencedage. I starten af 2020 fik den gamle pavillon vinduer på alle fire sider, så kanogæster kan sidde i tørvejr og nyde udsigten over Gudenåen. Senere på året kom så Bamsebo Bar med plads 50-60 personer. Lokalerne kan på hverdage bruges til firmaarrangementer og i weekenden til familiefester.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Julelyset og træets stjerne kom med snestormen

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Direktør forventer øget interesse fra unge efter vellykket besøg fra UU-vejledere

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Bjerringbro Avis

Julemarked på Ulstrup Slot: 18.000 æbleskiver var med til at give overskud på 80.000 kroner

Bjerringbro Avis

Kunstværk til halv million kroner har formodet levetid på fem år

Bjerringbro Avis

AFLYST: Julen synges ind af populært Viborg-kor

Bjerringbro Avis

Syng julen ind i Oasen

Bjerringbro Avis

I Bjerringbro er julemandens datter en trold

Bjerringbro Avis

Marked med suppe-smagsprøver

Bjerringbro Avis

Flot afskedsgave til Bjerringbro-rektor og til gymnasium

Bjerringbro Avis

Anne-Marie Busk starter sin egen mobil-frisørsalon

Bjerringbro Avis

Koncert i Grønbæk Kirke

Bjerringbro Avis

Fortsat kamp for sø: Fakkel-komsammen ved Tange Sø

Bjerringbro Avis

Julemanden kommer med tog til Langå

Bjerringbro Avis

Grøn varme i dit hus: Dit spildevand renses og genbruges i fjernvarmenettet

Bjerringbro Avis

Med fredslys og fællesskab starter julehyggen

Bjerringbro Avis

Grundfos sponserer klubber, der skulle have tjent penge på julefrokost

Bjerringbro Avis

Befærdet midtbygade igen åben for gennemkørsel

Bjerringbro Avis

Julehjælp: Koldt hjælpearbejde gav ny rekord for Lions-folk

Bjerringbro Avis

Genbrugsbutikken i Ulstrup fejrer 15 år

Bjerringbro Avis

Juletræet blev tændt i Thorsø

Bjerringbro Avis

Morgensang aflyses på grund af corona

Bjerringbro Avis

Tricktyve på spil: Energiselskab advarer mod falske medarbejdere

Annonce