Annonce
Bjerringbro Avis

Efter meget larm ved Gudenåen: Musikken skal slutte klokken 20

Området ved Bjerringbro Kano- og Teltplads ikke kun været hjemsøgt af badende, om aftenen og natten har mange unge festet ved åen. Arkivfoto: Morten Stricker
Bjerringbro Byforum har lavet ordensvedtægt efter mange fester ved åen
Annonce

Bjerringbro: Musikken skal stoppe klokken 20. Sådan lyder en spritny regel for ophold ved Bjerringbro Kano- og Teltplads. Det er de seneste ugers mange fester og meget larm til sent på natten, som nu har fået Bjerringbro Byforum til at træde i karakter og sammen med Viborg Kommune og Bjerringbro Kano- og Teltplads at udstikke retningslinjer for ophold ved Bjerringbro Kano- og Teltplads.  Ordensvedtægten er udstedt af Midt- og Vestjyllands Politi og trådte i kraft mandag 6. juli.

De unge kan stadig mødes ved Gudenåen, men efter klokken 20 er det uden musik.

- Situationen ved åen er desværre eskaleret til en næsten uløselig konflikt mellem nogle få ballademagere, som trækker en gruppe medløbere med, på den ene side og så naboerne samt andre af byens borgere på den anden side. Den skal vi have løst nu, inden det eskalerer mere, skriver bychef Lars Christiansen på Bjerringbro.dk om baggrunden for ordensvedtægterne.


Situationen ved åen er desværre eskaleret til en næsten uløselig konflikt mellem nogle få ballademagere, som trækker en gruppe medløbere med, på den ene side og så naboerne samt andre af byens borgere på den anden side. Den skal vi have løst nu, inden det eskalerer mere.

Lars Christiansen, bychef


Annonce

Tre regler

De nye ordensvedtægter omfatter tre konkrete forbud på området mellem broerne. Foruden at musikken skal stoppe klokken 20, er det forbudt at køre på knallert, på scooter eller i bil inde på området, og man må ikke genere andre med støj, musik og larmende opførsel.

Bjerringbro Kano- og Teltplads og andre erhvervsrelaterede aktiviteter må fortsat køre på arealet. Selv om området ved åen på de bedste sommerdage i juni har samlet 100-150 unge  fordelt på flere grupper, så understreget Lars Christiansen, at der skal være plads til de unge ved Gudenåen.

- Det er ikke et ønske om at jage dem væk, og jeg er overbevist om, at 95 pct. af de unge godt kan forstå, hvorfor vi er nået hertil. Når man bevæger sig ud fra mors og fars hus, så følger der et ansvar med. Og det ansvar er der desværre nogen, som ikke har levet op til, siger bychefen.

Annonce

Forældrene

Han opfordrer forældrene til selv at gå en tur forbi åen, når børnene og de unge er der, og til at forældrene i højere grad åbner deres hjem for de unge.

Bychefen erkender, at de nye ordensvedtægter ikke nødvendigvis betyder, at der er ro fra første dag. Han opfordrer derfor naboer, gæster og andre til at kontakte politiet, hvis ordensvedtægten overtrædes.

Ordensvedtægten trådte i kraft mandag 6. juli - læs på side 8 og 9 om de seneste ugers problemer ved åen.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Bjerringbro Avis

Bedsteræs med børnebørnene

Annonce