Annonce
Bjerringbro Avis

Efter skolefusion: Bjerringbro-skoler skal have nyt navn

Hvis man kunne vælge helt frit, ville formanden for skolebestyrelsen ved Egeskovskolen, Martin Bøgelund foreslå, at en fælles skole i Bjerringbro bygges hen over Gudenåen ved Martin Bachs Vej. Arkivfoto: Morten Pedersen
Fra 1. august er Bøgeskovskolen og Egeskovskolen én skole og skal derfor have nyt navn

Bjerringbro: Fra 1. august er Bøgeskovskolen og Egeskovskolen én skole, og derfor skal skolerne have et fælles navn.

Planen om at finde et fælles navn for skolerne har været en del af køreplanen for fusionen af de to skoler. Formanden for Egeskovskolens skolebestyrelse, Martin Bøgelund, mener, at det er vigtigt, at der fra dag ét er tale om én skole, som blot er fordelt på to adresser.

- I princippet er det jo to skoler, som formelt lukker 31. juli, og 1. august åbnes en ny fælles skole fordelt på to matrikler. Det er to ligeværdige skoler, og hvis vi kørte videre med det ene navn, så ville det se ud som om, at den ene skole var lagt ind under den anden. Men sådan er det ikke, og det er vigtigt at signalere, siger formanden for Egeskovskolens skolebestyrelse Martin Bøgelund.

Annonce

Arbejdstitlen for skolefusionen har været Bjerringbro Skole.

- Det vil være oplagt at kalde den ny fælles skole for Gudenåskolen, men det er formentlig for tæt på Gudenådalens Friskole i Bjerring og kan give noget "fnidder". Men vi tror, at det er nogle, som er mere kreative end os i skolebestyrelserne og kan finde på et nyt navn og også tegne et logo til skolen, siger han.

Due Jensen

- I spøg har vi talt om, at vi kunne kalde skolen for Niels Due Jensens Skole og så håbe på, at han (den tidligere koncernchef for Grundfos, red.) vil give nogle penge til skolen. Men det bliver nok for meget, når byen også har en Niels Due Jensens Plads, siger Martin Bøgelund.


I spøg har vi talt om, at vi kunne kalde skolen for Niels Due Jensens Skole og så håbe på, at han (den tidligere koncernchef for Grundfos, red.) vil give nogle penge til skolen. Men det bliver nok for meget, når byen også har en Niels Due Jensens Plads.

Martin Bøgelund, fmd. for skolebestyrelsen ved Egeskovskolen.


Konkurrencen udskrives om kort tid, og der nedsættes en dommerkomite, som udvælger det bedste navn og logo for skolen, og det skal ikke godkendes i det politiske system.

Det er uvist om, det er den ene eller anden skole, som fremover skal være byens skole, eller om der skal bygges en helt ny skole. Viborg Byråd har på budget-overslagsårene i 2025-26 afsat godt 40 millioner kroner til skolebyggeri i Bjerringbro. Flere har peget på, at man kan bygge ud ved Bøgeskovskolen, fordi det er den nyeste, og fordi den ligger i et uddannelsesområde med Bjerringbro Gymnasium og Naturvidenskabernes Hus som nære naboer.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Krydsordsvindere

Bjerringbro Avis

Erik Holmris Hansen er død

Annonce