Annonce
Bjerringbro Avis

Efter skolefusion: Konkurrence om nyt navn til Bjerringbro-skoler

Alle interesserede - inklusive disse børn på Egeskovskolen kan deltage i navnekonkurrencen. Arkivfoto: Morten Pedersen
Logo-konkurrencen må dog vente til det nye fælles navn er fundet

Bjerringbro: Når Egeskovskolen og Bøgeskovskolen fra 1. august 2021 er én fælles skole fordelt på to adresser i Bjerringbro, så har skolerne også fået et nyt fælles navn.

De to skolebestyrelser har netop udskrevet en navnekonkurrence for at finde det helt rigtige navn til den nye fælles skole.

I følge opslaget kan det nye navn fortælle noget om, hvor skolen ligger, hvad skolen eller byen står for, eller noget man som borger i området er stolt af. Man kan foreslå lige så mange navne, man vil. Hvis vindernavnet er foreslået af flere, trækker dommerkomiteen lod blandt dem, der har fremsat forslaget.

Annonce

Streaming

Dommerkomitéen er de to skolebestyrelser, som vælger skolens nye navn ud fra de indsendte forslag. Alle forslag er på forhånd blevet anonymiseret, så dommerne ikke kan se, hvem der har indsendt de enkelte forslag.

Det valgte navn skal godkendes af Viborg Kommunes børne- og ungdomsudvalg på mødet 1. juni. I første omgang var planen, at skolebestyrelserne alene kunne godkende det nye navn, men politikerne vil tilsyneladende også gerne have indflydelse.

Det bedste navneforslag præmieres med et gavekort på 500 kroner fra Bjerringbro Byforum Detail. Når præmien overrækkes 2. juni, bliver det livestreamet på Teams, så både elever og medarbejdere på begge skoler samt borgerne i området, kan følge med på computer eller smartphone.

Annonce

Logo venter

I følge formanden for skolebestyrelsen ved Egeskovskolen Martin Bøgelund var planen at udskrive en logokonkurrence samtidig med navnekonkurrencen.

- Men det mener forvaltningen skal vente, til vi har fundet et nyt navn. Og jo det giver jo mening, for hvis vi vælger et navn, som ikke passer til til logoet eller omvendt, så kan vi starte forfra, siger Martin Bøgelund.

- I princippet er det jo to skoler, som formelt lukker 31. juli, og der så 1. august åbnes en ny fælles skole fordelt på to matrikler. Det er to ligeværdige skoler, og hvis vi kørte videre med det ene navn, så ville det se ud som om, at den ene skole var lagt ind under den anden. Men sådan er det ikke, og det er vigtigt at signalere, tilføjer han.


Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Danmarks første havvindmølle fylder 30 år: Håb om at havvindmølle kan blive til kunstværk på Energimuseet i Tange

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Guitarkoncert i kirken

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

25-års jubilæum

Bjerringbro Avis

Veterantræf i Ans

Bjerringbro Avis

40-års jubilæum

Bjerringbro Avis

25-års jubilæum

Bjerringbro Avis

Alsang i bymidten

Annonce