Annonce
Bjerringbro Avis

Efter tre måneders lukning: Liv og begejstring på populært oplevelsesmuseum

Familien Elmose/Kjærsgaard med fire børn var på Energimuseet for første gang og muntrede sig blandt andet med den magiske magnetisme. Foto: Jens Peder Østergaard
Energimuseet i Tange er åbent igen. De ansatte havde glædet sig vildt, og mange gæster fandt da også den straks den åbne dør.
Annonce

Tange: - Det er skønt, at der er kommet liv igen. Det har vi glædet os meget til.

Daglig leder Tina de Linde har svært ved at skjule begejstringen over, at Energimuseet i Tange efter næsten tre måneder coronapause nu igen har åbnet for gæster.

Det skete grundlovsdag, hvor omkring 150 løste billet til bygninger, udstillinger og det store natur- og oplevelses-område, som Energimuseet også råder over.

Lørdag kom der endnu flere, så samlet set er Tina de Linde godt tilfreds med de første dage i den nye sæson.

- Det er flere, end vi sædvanligvis har på denne tid af året. Vi har indtryk af, at mange har ventet på, at vi skulle åbne, siger Tina de Linde, der også mener, at museet har meget at vise frem - både for nye gæster og for dem, der har været på stedet før.

Hun peger blandt andet på en udendørs udstilling om klimaforandringerne. En udstilling, som man kan se samtidig med, at man bevæger sig gennem et grønt skovområde i de skønne naturomgivelser, som Energimuseet er begunstiget med.

Annonce

Tre oplevelsesruter

Som noget andet nyt har Energimuseet også under coronapausen kreeret tre oplevelses- og opgaveruter, som man kan følge og løse via sin smartphone.

Ruterne gør på en underholdende og oplysende måde deltagerne klogere på henholdsvis energi, klima og historie.

Daglig leder Tina de Linde glæder sig hver dag over at gå på arbejde i de grønne og skønne omgivelser - og nu også over, at Energimuseet nu igen kan have gæster både ude og inde. Foto: Jens Peder Østergaard

På den grønne energirute kommer man således blandt andet forbi Tangeværkets turbiner, vindmøller og solceller. Den røde klimarute giver ved selvsyn oplevelser af, hvor stort et klimaaftryk vi hver især afsætter, mens den blå historierute både handler om de tidlige vindmøller, og om hvordan vi levede og forbrugte energi for nogle årtier siden.

- I formidlingen lægger vi jo vægt på, at sætte det historiske ind i en sammenhæng. Eksempelvis fik husholdningerne jo mange elektriske husholdningsapparater i 1960'erne, hvor kvinderne for alvor kom ud på arbejdsmarkedet, siger Tina de Linde.

Annonce

Familie fra Bording

Oplysninger og oplevelser er ikke mindst rettet mod de årligt omkring 14.000 skoleelever, der gæster Energimuseet. Men også tusindvis af private - især børnefamilier - lægger hvert år vejen forbi.

Da folkebladet lørdag var på besøg var blandt mange andre Bording-parret Søren Elmose og Cecilie Kjærsgaard med deres fire mindre børn for første gang på besøg.

- Vi har flere gange været forbi herude men aldrig været inde. Det er meget spændende, sagde Søren Elmose, mens børnene prøvede kræfter med magisk magnetisme i en indendørs udstilling, som også er ny.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Annonce