Annonce
Bjerringbro Avis

Efter underskud: Håb om at lange lørdage og søndage vil give ekstra kroner

 Sabine Winther Brødsgaard overtog Letkøb Tange butikken 1. maj 2019. Arkivfoto: Morten Pedersen
Håb om at lange lørdage og søndage vil give ekstra kroner efter underskud i 2020

Tange: Vi ses i Letkøb i Tange. Støt i dag - så har du også en butik i morgen.

Den besked er købmanden i Tange, Sabine Winther Brødsgaard, begyndt at skrive hver gang, hun lægger et opslag op på butikkens Facebook-side, i håb om at flere vil støtte butikken.

Lørdag 1. maj havde hun to års dag som Letkøb-købmand, men umiddelbart var der ikke så meget at fejre efter, at regnskabet for 2020 i følge data fra Erhvervsstyrelsen, viser et underskud på 90.000 kroner. Året før var der et overskud på godt 50.000 kroner.

Annonce

Hun lægger ikke skjul på, at det er en svær opgave at drive den lille butik, men hun har dog stadig gejsten til at stå i spidsen for butikken.

Fortsat gejst

- Jo det er et stort underskud, men vi fortsætter med at kæmpe. Vi tror stadig på det, så vi tager et år mere. Der sker meget nyt i byen, mange nye familie flytter hertil, og hvad vil byen være uden en købmand, lyder hendes kommentar til det dårlige resultat.

Hun er stadig ret ny i købmandsfaget og må fortsat prøve sig frem med, hvad der virker og ikke virker.

- En del af underskuddet skyldes, at jeg måske har skruet lidt rigeligt ned på priserne på en del varer for på den måde at få flere kunder. Lønudgifterne var større end forventet, fordi vi i perioder med travlhed har haft ekstra folk på. Fra 1. maj har vi åben tre ekstra timer både lørdag og søndag, og her benytter vi os af ungarbejdere, i håb om at det kan begrænse lønudgifterne, siger hun.

Annonce

Rumænere

At kalenderen nu viser forår, betyder også nye kunder i butikken.

- Lige nu er der rigtig mange rumænere blandt kunderne. De arbejder for firmaet Danroots og bor i området. Hvert år glæder vi os til, at de kommer. Det giver liv i Tange, og det betyder meget for butikken, at de gør en del af deres indkøb her, siger hun efter lige at have ekspederet et par af de udenlandske sæsonarbejdere.

Efter et år med minus har Tange Købmandsgaard ApS, som er selskabet bag Letkøb, en egenkapital på minus 95.680 kroner. Butikkens bedste regnskab i nyere tid var i 2015, hvor der var et overskud på 51.531 kroner. Bruttofortjenesten i 2020 var 468.249 kroner. Det var knap 5.000 kroner mere end i 2019.


Vi ses i Letkøb Tange. Støt i dag - så har du også en butik i morgen

Sabine Winther Brødsgaard, købmand i Tange


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

LOF-afdelinger fusionerer

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Vellykket veterantræf i Ans

Bjerringbro Avis

Sankthans med coronapas

Bjerringbro Avis

Danmarks første havvindmølle fylder 30 år: Håb om at havvindmølle kan blive til kunstværk på Energimuseet i Tange

Bjerringbro Avis

Guitarkoncert i kirken

Annonce