Annonce
Bjerringbro Avis

Efterskole-forstander stopper efter 40 år på skolen: På udkig efter afløser

Jens Dam stopper som efterskoleforstander ved skoleårets slutning. Billedet er er fra en skoletur til Venedig. Pressefoto
Jens Dam stopper efter 40 år på skolen - heraf 34 år som forstander.
Annonce

Bjerring: Efter 40 år på Hedemølle Efterskole, heraf de sidste 34 år som forstander, har skolens forstander, Jens Dam, valgt at gå på pension med udgangen af skoleåret 2019/2020.

- Jeg ser tilbage på tiden på Hedemølle både som lærer og som leder med stor glæde. Jeg synes, at det er rigtigt at stoppe og gå pension nu, hvor jeg snart fylder 65 år. Jeg er meget taknemmelig for den store tillid, der er vist mig og skolens medarbejdere fra forældre og skolens bagland i øvrigt, siger Jens Dam. - At være på en efterskole er at være sammen om noget vigtigt. Vi er sammen om at give eleverne et sundt selvværd og et godt livsgrundlag. Vi ønsker, at den enkelte må vide, at han/hun er elsket af Gud og er uendelig værdifuld, tilføjer han med ønsket om, at Hedemølle fortsat må være et sted, hvor der er godt og trygt at være - både for elever og for medarbejdere.

- Jeg ønsker, at det er menneskeligt frit og åndeligt sundt at komme på skolen, så alle kan komme og få et godt budskab med derfra. Jeg er meget taknemmelig for alle de mennesker, vi har mødt og fået et rigtig godt fællesskab med, siger Jens Dam.

Annonce

Ros fra bestyrelsen

Fra bestyrelsen er der stor ros til Jens Dams mange år som forstander.

- Han har med hjerte, viden og inspirerende entusiasme stået i spidsen for den gode udvikling, som skolen i årenes løb har gennemgået. Både elevtal, faglighed, faciliteter og indhold er under hans ledelse blevet udviklet markant. Skolen står med en profil, der er godt udrustet til fremtiden med en solid økonomi, en dygtig medarbejderstab og et godt bagland, siger formanden for bestyrelsen Kry Herholdt.

- Vi har lært Jens at kende som en mand med stærke værdier og med et stort udsyn, der har været med til, at gøre Hedemølle Efterskole til, hvad den er i dag. Samtidig er han en person, der evner og tør sætte en retning. Han har i særlig grad formået at skabe trivsel og udvikling omkring sig. Vi har haft et godt og frugtbart samarbejde med Jens i rigtig mange år, og han efterlader en veldrevet efterskole med en dygtig medarbejderstab, så skolen står godt rustet til at tage nye skridt i fremtiden, siger Kry Herholdt.

- Vi havde gerne set, at Jens havde valgt at lede skolen nogle år endnu, men vi forstår hans ønske om at gå på pension. Vi er dybt taknemmelige over det lange seje træk, som Jens og Olga har taget for at lede Hedemølle Efterskole. Jens har med sit gode humør, sit sunde kristne livssyn og sin nærværende omsorg haft stor betydning for rigtig mange elever og medarbejdere, tilføjer Kry Herholdt.

Bestyrelsen starter nu arbejdet med at finde en ny forstander. Stillingen bliver slået op i relevante medier. Bestyrelsen har valgt partner i UnikRecruitment Michael Kjærgaard til at hjælpe med ansættelsesprocessen. Firmaet har hjulpet en række høj- og efterskoler med at finde forstandere.

Ansøgningsfristen er 31. januar 2020.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Bjerringbro Avis

Bedsteræs med børnebørnene

Annonce