Annonce
Bjerringbro Avis

Efterskole i Ulstrup hårdt ramt af corona-virus

34 elever fra Gudenaadalens Efterskole er smittet med corona-virus, og forstander Jesper Emil Sørensen har travlt med at informere forældre og sundhedsmyndigheder. Arkivfoto: Annelene Petersen
34 elever på Gudenaadalens Efterskole er nu smittet med corona-virus
Annonce

Ulstrup: Corona-virusen har den seneste uge sat sit præg på Gudenaadalens Efterskole i Ulstrup. Da der mandag 26. oktober kom melding om, at en enkelt elev var smittet, blev alle elever sendt hjem. Derfra gik det hurtigt, og fredag eftermiddag var i alt 34 af skolens 179 elever smittet. Ingen lærere eller øvrige medarbejdere er blevet smittet.

Fra starten vurderede skolens ledelse i samråd med sundhedsmyndighederne, at alle elever, som havde været tæt på den smittede elev, skulle testes to gange. De øvrige elever kunne nøjes med en enkelt test.

- Men som situationen har udviklet sig, og antallet af smittede er steget, så er det nødvendigt at teste de fleste elever to gange. Det har dog krævet et større arbejde at finde ud af, hvem der skulle testes to gange,  siger forstander Jesper Emil Sørensen.

- Jeg kan jo se, at andre efterskoler også har oplevet et stigende smittetal efter efterårsferien, og jeg kan jo ikke vide, om det er en eller flere elever, som har båret smitten ind på skolen. Men det er vigtigt, at vi ikke udskammer nogen, understreger han.

- Nu er vi mest interesserede i, hvordan vi får styr på det. Selv om eleverne er opdelt i forskellige grupper, så fornemmer jeg, at mange er blevet lidt mere "loose", når det gælder håndsprit og hygiejne, måske fordi det nu har varet så længe. Når eleverne lidt efter lidt vender tilbage til skolen, går vi retningslinierne igennem og strammer op, hvis det er nødvendigt, siger han.


Nu er vi mest interesserede i, hvordan vi får styr på det. Selv om eleverne er opdelt i forskellige grupper, så fornemmer jeg, at mange er blevet lidt mere "loose", når det gælder håndsprit og hygiejne, måske fordi det nu har varet så længe. Når eleverne lidt efter lidt vender tilbage til skolen, går vi retningslinierne igennem og strammer op, hvis det er nødvendigt.


Nogle elever er ikke mærket af sygdommen og deltager i online-undervisningen, mens andre er syge med hovedpine, feber og andre influenzasymptomer. Jesper Emil Sørensen roser forældrene for at gøre deres til, at smitten ikke spreder sig.

- Det handler jo ikke kun om de 34 smittede elever, der er også 34 familier, som har travlt med at isolere deres unge mennesker og sørge for, at smitten ikke spreder sig, siger forstanderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

25 års jubilæum

Bjerringbro Avis

25 års jubilæum på Grundfos

Bjerringbro Avis

Nyt tag på Gerning Kirke

Bjerringbro Avis

Kuber pakkes ind som gaver

Bjerringbro Avis

Julehjælp til trængte familier

Bjerringbro Avis

Hvem må være her?

Annonce