Annonce
Bjerringbro Avis

Eksamen er i hus: Festlig studenterdans på Niels Due Jensens Plads

Humøret var højt hos studenterne, da de dansede rundt om springvandet på den nye Niels Due Jensens Plads fredag. Foto: Christine Krüger Hansen
Første gang, at studenter blev fejret på Bjerringbros nye plads.

Bjerringbro: I omkring 20 år har Bjerringbro Gymnasium og Bjerringbro Detail fejret årets studenter med sang, dans og et glas bobler i Bjerringbros bymidte. Fredagens studenterfejring var noget anderledes end tidligere, idet det var første gang, at der var studenterfest på pladsen efter, at den skiftede navn fra Byparken til Niels Due Jensens Plads og siden blev bygget helt om til en ny plads med god plads til leg.

På betonsiddepladserne var der god plads til de 76 studenter, som netop havde været til dimission på gymnasiet. Trods et tykt lag af grå skyer var de store smil fremme hos både studenter, forældre og bedsteforældre samt de mennesker fra byen, som også vil nyde synet af studenterne.

Nogle har allerede festet i flere dage, og det blev også bemærket af dagens taler sognepræst i Sahl og Gullev sogne Anna Rask Lauridsen.

Annonce

-  Jeg ser smukke, unge mennesker med nysgerrige blikke, forvirrede tanker, store ambitioner og en lille smule tømmermænd. Hvis ikke der er nogen, der har fortalt jer det endnu, så vil jeg bare sige, at I har al mulig grund til at være stolte af jer selv, sagde hun.

- Uanset fraværsprocenter og slutkarakterer på indersiden af studenterhuen, så er det en kraftanstrengelse uden lige at være nået hertil, hvor I er nu.  Og særligt for jeres årgang, der har skulle tilpasse jer en gymnasietid, der på mange måder blev helt anderledes, end I overhovedet kunne drømme om, da I begyndte i 1.g, lød det fra præsten, som selv blev student for 12 år siden

Mod og overbærenhed

Hun understregede, at det er i orden, hvis tingene ikke går helt så godt, som man havde forventet.

Det var første gang, at Bjerringbro Gymnasium og Bjerringbro Detail fejrede studenter på den nye Niels Due Jensens Plads. Foto: Hanne Bliksted

- Det kræver mod og en kærlig overbærenhed med sig selv at stille sig tilfreds med mindre end det, man kunne have fået. Det er vigtigt, at vi øver os på at overdøve den der indre stemme, der altid søger det, som er en lille smule bedre. Når noget er godt, så er det også godt nok. De ord, håber jeg, at både I studenter og forældre vil tage med på jeres vej videre herfra i dag.

- I skal minde hinanden om, at godt, det er godt nok, når I sigter efter toppræstationerne og rammer lidt ved siden af, fordi vi er mennesker med fejl og begrænsninger, og derfor ikke rammer plet hver gang. Godt - det er godt nok, lød det fra Anna Rask Lauridsen, før de unge var klar til at danse rundt om springvandet.

Anna Rask Lauridsen brugte episoder fra sin egen studentertid i sin tale til årets Bjerringbro-studenter. Foto: Hanne Bliksted


I skal minde hinanden om, at godt, det er godt nok, når I sigter efter toppræstationerne og rammer lidt ved siden af, fordi vi er mennesker med fejl og begrænsninger, og derfor ikke rammer plet hver gang. Godt - det er godt nok.

Anna Rask Lauridsen, sognepræst.


Annonce

Skuddermudder

Ikke alene fik pladsen debut til studenterdansen, nyt er det også, at Bjerringbro Gymnasium for første gang har hf-studenter, så der var både blå, røde og sorte huer på hovederne.

Studenter på Niels Due Jensens Plads. Foto: Hanne Bliksted

Normalt plejer studenterne at synge "Huen den er rød", og men det gik hurtigt i skuddermudder, og i stedet løb de glade studenter gennem pladsen, og for de piger med højhælede sko og stramme kjoler krævede det noget koncentration, andre holdt mindre på formerne og styrtede igennem springvandet på Niels Due Jensens Plads.

Det er tradition, at Bjerringbro Detail giver et glas champagne til byens studenter efter dimission. Foto: Christine Krüger Hansen
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

CBRE Intego får ny serviceleder

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Julemarked på Ulstrup Slot

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Bjerringbro Avis

Thorsø har fået nyt julepynt

Bjerringbro Avis

Broderiudstilling på Blicheregnens Museum

Bjerringbro Avis

Mette har fået "fod på livet"

Bjerringbro Avis

Løver står klar med indkøbsvognene

Bjerringbro Avis

Aldi åbner ny butik med hjælp fra tidligere købmand

Bjerringbro Avis

Bjerringbro får færre lokale politikere i byrådet

Bjerringbro Avis

Pludselig begyndte tørretumbleren at brænde: Heldigvis havde politiet en pulverslukker

Bjerringbro Avis

Ingen stjernehimmel på Sønderbro før januar

Bjerringbro Avis

Tricktyv snød sig ind hos 85-årig kvinde: Udgav sig for at være varmetekniker - stjal pung og kontanter

Bjerringbro Avis

Skal der jules, så lad der blive julet: Nyt julepynt til midtbyen

Bjerringbro Avis

To personer luskede rundt på genbrugsplads efter lukketid: Politiets hunde fandt 48-årig mand, som gemte sig i buskads

Bjerringbro Avis

Jul på torvet: Ulstrup-spejderne tager revanche efter corona

Bjerringbro Avis

Rekordsalg ved FDFs julestue

Bjerringbro Avis

Første del af omdiskuteret åpromenade-projekt tager nu form - stadig håb om økonomiske indsprøjtninger

Bjerringbro Avis

Røde Kors er igen i år klar med julehjælp

Bjerringbro Avis

Fredslyset til Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Udvalg giver halv million kroner til shelters ved naturperle

Bjerringbro Avis

Efter et godt corona-år: Juletræsfolk fra Østeuropa forlænger sæsonen

Bjerringbro Avis

Foredrag om Grækenland

Bjerringbro Avis

En rolig optakt til jul på slottet

Annonce