Annonce
Bjerringbro Avis

Elever med 500 flag sagde farvel til en bevæget skoleleder

- Åh, jeg savner også jer allerede, sagde 60-årige Frank Dissing Jensen, da han med våde øjne blev gruppekrammet af elever fra indskolingen. 

Efter mere end 10 år i lederrollen sagde Frank Dissing Jensen torsdag for sidste gang "godmorgen" til elever og personale, som modtog ham med flag og gruppekram.

Annonce

Bjerringbro: De omkring 500 elever tripper i spænding hele vejen ned ad den lange gang. De yngste kigger med flakkende blikke efter den store glasdør. De lidt ældre fægter med de udleverede dannebrogsflag.

- Hvorfor flager vi, når Frank stopper? spørger en lille dreng lærerinden ved siden af.

- Det gør vi for at sende ham godt af sted, svarer hun.

Torsdag morgen blev der ikke løst mange ligninger eller lært nye engelske verber på Egeskovskolen i Bjerringbro. Dagen var helt særlig, fordi skolelederen gennem mere end 10 år, Frank Dissing Jensen, havde sin sidste arbejdsdag inden pensionen.

Før dagen havde han kun fået at vide, at han skulle ankomme klokken 8.30, og det gjorde han med følelserne helt uden på tøjet, mens han gik ned gennem de livligt blafrende flag og uddelte utallige highfives.

- Det var da en fantastisk modtagelse at få. Hold da op, sagde han bagefter med en stemme, der var lige ved at knække.

- Jeg kan komme helt i tvivl om, hvorvidt jeg gør det rigtige med den her beslutning. Jo, jeg ved godt, at det er det rigtige at gøre, men der er jo lidt vådt i øjnene, og jeg kommer jo til at savne de her unger.

Jeg ved godt, at det er det rigtige at gøre, men det er jo lidt vådt i øjnene, og jeg kommer jo til at savne de her unger

Frank Dissing Jensen, afgående skoleleder, Egeskovskolen, Bjerringbro
Det var dette syn, der til den bevægede skoleleders store overraskelse mødte ham, da han trådte ind på skolen.
Annonce

Nu vender bøtten

Frank Dissing Jensen, der fylder 61 år senere på måneden, kom til Egeskovskolen i efteråret 2008, og jobbet som leder har ifølge ham selv krævet nogle ofre på hjemmefronten.

- Jeg har, som leder, arbejdet mere end fuldtid de sidste 20 år, og det er sådan noget, min kone har ofret sig i forhold til. Men nu vender bøtten. Nu skal jeg være noget for hende. Og så skal jeg være bedstefar til april. Det glæder jeg mig sindssygt meget til, siger han.

Bøgeskovskolens leder, Søren Thomsen, er allerede trådt til som leder på Egeskovskolen også, og det glæder den snarlige pensionist, at det netop er ham, der tager over.

- Det er jeg meget, meget tryg ved. Søren har hjerne og hjerte på det helt rigtige sted for Bjerringbro. Det er det helt rigtige valg, siger han.

Annonce

Tårer og tvivl

Den kommende tid kommer først fremmest til at gå sammen med familien, fortæller Frank Dissing Jensen, som dog også har planer om at skulle ordne og sælge nogle af sine sine otte motorcykler.

Ligeledes er han stadig åben for at prøve et andet job, som intet har med ledelse eller skole at gøre.

Men allerførst skal han klare sig igennem sin sidste arbejdsdag som leder på Egeskovskolen, og han lægger ikke skjul på, at det bliver hårdt at gå ud af døren, når dagen er omme.

- Det bliver med tårer i øjnene. Uden tvivl. Og stadigvæk med spørgsmålet, om det nu er det rigtige. Og med glæde over, at skolen på trods af de udfordringer, den har haft, er der, hvor den er i dag, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

RenStil i Langå

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Indvielse: "Broen er en gave"

Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Annonce