Annonce
Bjerringbro Avis

En drøm der går i opfyldelse

Poul Due Jensen har på det seneste været mere synlig ud ad til. Han har således været til stede og holdt taler i forbindelse med flere større begivenheder - som da Grundfos indviede sit nye museum.  Arkivfoto: Morten Pedersen
Det er tredje generation af familien Due Jensen, der overtager styringen, med udnævnelsen af Poul Due Jensen som Grundfos' nye CEO.
Annonce

Bjerringbro: "Vi har valgt Poul, fordi han hedder Poul, ikke fordi han hedder Due Jensen til efternavn".

Sådan siger formand for Grundfos' bestyrelse Jens Moberg, når han bliver spurgt, om det har nogen indflydelse på valget af Grundfos' nye CEO, at han er barnebarn af stifteren af Grundfos, der også hed Poul Due Jensen samt søn af tidligere koncernchef og ejer, Niels Due Jensen.

- Vi har valgt Poul Due Jensen efter en grundig proces i bestyrelsen, og vi er overbeviste om, at han er det rigtige valg. Det er som bestyrelse enormt vigtigt, at man har en strategi og får valgt den rigtige CEO. Derfor har vi et beredskab, som vi løbende opdaterer, fordi det er jo således med de der administrerende direktører, at man aldrig kan være helt sikker på, hvor lang tid vi har dem, fortæller Jens Moberg med et smil og fortsætter:

- Men jeg kan fortælle, at Poul Due Jensen har været på bestyrelsens liste over kandidater, siden han kom hjem fra Asien for seks år siden.

Dermed ikke sagt, at der ikke har været andre kandidater med i slutspillet til den prestigefyldte stilling, men Jens Moberg, lægger ikke skjul på, at 48-årige Poul Due Jensen har været kandidat i et stykke tid, også inden man vidste at Mads Nipper ville forlade koncernen til fordel for Ørsted.

Og ifølge Jens Moberg er der ingen tvivl om, at Poul Due Jensen er det rigtige valg for Grundfos.


Jeg har selv været en stor del af den strategi, der nu betyder, at vi skal sige farvel til en række medarbejdere, og jeg har stor sympati for de folk, der ikke længere skal være en del af Grundfos, men det er nødvendigt, hvis vi på sigt skal blive en endnu stærkere og bedre arbejdsplads

Poul Due Jensen, ny-tiltrådt CEO hos Grundfos


- Afgørende for beslutningen har været Pouls globale erfaring, stærke resultater, lederegenskaber og værdier. Og så har Poul en passion for teknologi og en dybdegående kendskab til branchen, siger Moberg.

Annonce

Ydmyg

Poul Due Jensen startede sin karriere hos Grundfos i 1997, men i virkeligheden kan man nok godt sige, at han på mange måder har fået Grundfos-koncernens værdier pumpet ind med modermælken.

Og Poul Due Jensens CV er også en fortælling om et menneske, der siden ungdommen har haft en ambition om at følge i både sin farfars og fars fodspor:

- Jeg skal ikke lægge skjul på, at det er en drøm, der går  opfyldelse for mig, samtidig med at jeg er sikker på, at det også er Danmarks bedste job, jeg får. Og jeg er da også på sin vis stolt af, at være tredeje generation i familien, der sætter sig i lederstolen. Men det vigtigste for mig er, at Grundfos vælger den rigtige CEO til jobbet, og derfor går jeg også ydmygt til opgaven, og så er det lidt mindre vigtigt for mig, at jeg hedder Due Jensen til efternavn, siger Poul Due Jensen.

Annonce

Hård start

Han får en lidt hård start som administrerende direktør, eftersom det bliver ham der i forbindelse med implementeringen af Grundfos' 2025 plan også skal stå for den organisatoriske ændring, der indebærer afskedigelsen af godt 600 medarbejdere på globalt plan.

- Jeg har selv været en stor del af den strategi, der nu betyder, at vi skal sige farvel til en række medarbejdere. Jeg har stor sympati for de folk, der ikke længere skal være en del af Grundfos, men det er nødvendigt, hvis vi på sigt skal blive en endnu stærkere og bedre arbejdsplads, siger Poul Due Jensen, der lægger stor vægt på, at Grundfos i fremtiden skal være endnu mere innovativ.

- Det er vigtigt, at vi kan differentiere os fra konkurrenterne, så vi bliver sværere at kopiere. Samtidig skal vi arbejde på at blive endnu mere digitaliseret, så vores produkter kan indgå i flere og større systemer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

25 års jubilæum

Bjerringbro Avis

25 års jubilæum på Grundfos

Bjerringbro Avis

Nyt tag på Gerning Kirke

Bjerringbro Avis

Kuber pakkes ind som gaver

Bjerringbro Avis

Julehjælp til trængte familier

Bjerringbro Avis

Hvem må være her?

Annonce