Annonce
Bjerringbro Avis

En festlig hyldest til nye Klub 100-maratonløbere

Lars Pedersen, Bjerringbro, gennemførte lørdag sit maratonløb nummer 100 og ditto halvmaratonløb. Her kommer han i mål på halvmaratondistancen, "eskorteret" af en række andre løbere. Foto: Johnny Pedersen
180 løb med og endnu flere hyldede lørdag Lars Pedersen og Sille Viktoria Ehlert for i Bjerringbro at slide sig ind i maratonløbernes Klub 100.
Annonce

Bjerringbro: Omkring 180 løb med eller flere runder - en runde var 7,1 kilometer - da Lars Pedersen fra Bjerringbro og Sille Viktoria Ehlert fra Viborg lørdag begge gennemførte både et halv- og et helmaratonløb i Bjerringbro.

For det var ikke et hvilket som helst maratonløb - det var nummer 100 for dem begge. Både for den halve og den hele maratondistance, som jo er 42 kilometer og 195 meter.

Til sammen kom de to seje langdistanceløbere altså op på lidt over 63 kilometer i løbet af en enkelt dag, og det var trods alt ikke hverdagskost for nogen af dem.

- Vi holdt en slags generalprøve for 14 dage siden for at se, hvordan kroppen reagerede på at løbe halvanden maraton i stedet for én. Men det gik fint, fortalte Lars Pedersen i lørdags i en pause efter halvmaratonløbet.

Her fik han også hilst på de mange, der var mødt op for at hylde ham og Sille Viktoria Ehlert for deres indtog i maratonløberne endnu ret eksklusive Klub 100.

Og det blev til mange knus, kys og kram fra familie, venner og ikke mindst løbevenner fra både den lokale klub, BAM, og langvejsfra.

- Det er utroligt med sådan en opbakning. Vi har i det hele taget et fantastisk sammenhold i løbemiljøet og møder op, når nogen skal fejres, sagde Lars Pedersen.

Blandt dem, der fejrede og hyldede ham var også datteren Tilde på 18 år og sønnen Ruben på 15. Sidstnævnte er også løber og gav lørdag sig i kast med sin første halvmaraton.

Det er utroligt med sådan en opbakning. Vi har i det hele taget et fantastisk sammenhold i løbemiljøet

Lars Pedersen, Bjerringbro-løber

Annonce

Kramper flere gange

- Det var en fantastisk dag, selv om jeg fik kramper flere gange, siger Lars Pedersen.

- De første kramper kom efter 26 km, men jeg har prøvet det før og ved at det hjælper med at gå. Så jeg gik mellem en og halvanden kilometer og kom så i gang igen. Kort før mål var det galt igen. Så gik jeg igen men løb de sidste 500 meter i mål, og det var fantastisk at komme i mål, siger den garvede løber.

Den samlede tid for lørdagens maratonløb var fem timer, hans rekord er tre timer og 20 minutter. Tiden for lørdagens halvmaraton var én time og 58 minutter.

Annonce

Klar til weekenden

Som tidligere omtalt har Lars Pedersen gennemført sine første 100 maratonløb på blot fire et halvt år, idet han gennemførte sit første maratonløb i marts 2015. Lars Pedersens løbekarriere har en lidt særlig forhistorie. Han var i mange år alkoholiker men stoppede med at drikke for seks år siden.

Derefter begyndte han i det små at løbe "for at fylde tiden ud med noget".

Det udviklede sig altså til mange og lange løb, og at løbe - det har han tænkt sig at blive ved med, selv om han har rundet de 100 af de rigtigt lange.

Allerede i den kommende weekend forventer han at løbe halvmaraton i Silkeborg, og søndag er planen at løbe en hel maraton i Viborg.

Blandt de mange, der var mødt op for at hylde Sille Ehlert og Lars Pedersen for deres indtog i maratonløbernes Klub 100 var Lars Pedersens datter, Tilde, og søn, Ruben. Foto: Johnny Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Bjerringbro Avis

Ny medarbejder i Jyske Bank

Annonce