Annonce
Bjerringbro Avis

En gave at være tandlæge

Kit Nielsen har været tandlæge i mere end 40 år. Hun stopper for at gå på efterløn. Foto: Morten Pedersen
Kit Nielsen har været tandlæge i 40 år. De sidste 14 år hos Bent Rye Rasmussen i Bjerringbro. Nu går hun på efterløn.
Annonce

Bjerringbro: Når kalenderbladet vendes, og det bliver februar, skal tandlæge Kit Nielsen vænne sig til ikke mere at have sin daglige gang hos Tandlæge Bent Rye Rasmussen, hvor hun har arbejdet de seneste 14 år.

Kit Nielsen går 1. februar på efterløn og efterlader dermed et 40-årigt virke som tandlæge bag sig, for i stedet at koncentrere sig om andre ting - ikke mindst sin familie.

Kit Nielsen glæder sig til sin nye tilværelse, men hun er samtidig også særdeles taknemmelig for at have fået muligheden for at arbejde med tandlægefaget i gennem alle årene.

- Det har været lige mig. Det var simpelthen en gave at få den uddannelse, fortæller Kit Nielsen,  der valgte studiet, fordi det var et håndværk, og man havde med mennesker at gøre.

Kit Nielsen blev uddannet i København i 1980, og det var også der, hun mødte sin mand, Ole Lundorff, der var ved at uddanne sig til dyrlæge. Efter endt uddannelse fik parret arbejde i hver sin ende af landet, Kit Nielsen i Gentofte og Ole Lundorff tog tilbage til Rødkærsbro hvor han overtog sin fars dyrlægepraksis.

- Vi prioriterede vores karriere, og derfor var der nogle år, hvor vi ikke boede sammen, men da der kom en mulighed for, at jeg kunne få job i Jylland, flyttede vi sammen igen, fortæller Kit Nielsen, der siden da har boet i Rødkærsbro sammen med Ole.

Annonce

Selvstændig i Langå

En overgang drev Kit Nielsen selvstændig praksis i Langå, men da tiden var forbi derude, var hun rigtig glad for at blive ansat hos Bent Rye Rasmussen på Nørregade i Bjerringbro.

Her  har hun haft alle typer af patienter, men især børn og nye patienter, der ikke er så glade for at komme til tandlæge, blev ofte patienter hos Kit Nielsen.

- Tandlæge Rye Rasmussen er en familietandlæge, og det har passet mig utroligt godt. Jeg har altid lagt mig i selen for, at børnene fik en god oplevelse, når de startede med at gå til tandlæge. Det er vigtigt, at det bliver en behagelig oplevelse, og det er vigtigt, at man tager sig god tid. Den tid er godt givet ud, fortæller Kit Nielsen, der af natur er et både meget roligt og meget positivt menneske.

For Kit Nielsen har det været et privilegium at få lov til at arbejde med tandlægefaget. Foto: Morten Pedersen

- Jeg har altid gået til faget med stor empati. Jeg tror måske, jeg har den del fra min far. Han var også tandlæge og en rolig type, siger hun med et smil og anerkender, at det nok også var hans glæde ved tandlægearbejdet, der inspirerede hende til at vælge samme uddannelse.

Kit Nielsen har altid været meget arbejdsom og fokuseret på sit arbejde, men hun har også altid fundet tid til sin familie. Hun arbejdede således kun på deltid, også dengang hun var selvstændig.

- Det skyldes, at Ole og jeg var så heldige med meget kort tids mellemrum at adoptere to piger fra Korea, og dem har jeg viet en stor del af mit liv til. Med en deltidsstilling havde jeg for eksempel mulighed for at have det sjovt med dem om formiddagen eller eftermiddagen nogle dage hver uge, fortæller hun.

I dag er pigerne flyttet hjemmefra - har fået uddannelser, job, mænd og børn, og det glæder Kit Nielsen, at hendes efterløns-tid starter med at skulle passe sit yngste barnebarn på knapt et år.

- Min yngste datter fik selv en datter sidste forår. Hun har efter endt barsel fået job i Viborg men kan ikke få pasning til hende. De bor i Aarhus, så min efterlønstid starter med, at jeg får udleveret mit barnebarn til pasning fra 1. februar, fortæller Kit Nielsen glad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Orgelkoncert i Bjerringbro Kirke

Bjerringbro Avis

Grønne sunde spirer er sagen

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Annonce