Annonce
Bjerringbro Avis

En hotdog kan også være gourmet

Birgitte Nyboe Christensen med en klassiker, der hos Torvets Køkken nærmest bliver til gourmet. Foto: Christine Krüger Hansen
Hos Torvets Køkken kan man nu få rykket på sin opfattelse af, hvordan en hotdog kan smage.
Annonce

Bjerringbro: - Siden vi åbnede, har vi, hvis ikke hver dag, så ihvertfald hver anden dag haft folk, der kiggede ind og spurgte, om de kunne få en hotdog.

Det fortæller Birgitte Nyboe Christensen, og indtil for nyligt var svaret altid nej. Årsagen til den gængse misforståelse er, at Torvets Køkken har indrettet sig i det, der engang var kendt som Torvegrillen, og som de fleste af os nok ved, så kan det være svært at komme af med gamle vaner.

Derfor var der mange, der trådte ind hos Torvets Køkken og forventede, at de kunne købe diverse typiske fastfood-retter.

Det var i maj 2019, at Birgitte Nyboe Christensen og Rene Poulsen flyttede ind i bygningen midt på Torvet i Bjerringbro, der i en længere periode havde stået tom, og menuen stod fra starten af på gode råvarer og mad lavet fra bunden af.

Selvom maden, der henvendte sig til både frokost, fest og aftensmad, ofte var baseret på det gode danske køkken, var der dog ikke skyggen af grillede pølser eller hotdogs at finde hos Torvets Køkken.

Det har dog ændret sig, for helt i toppen på frokostmenuen har den gode hotdog sneget sig ind.

- Ja, det lå ligesom ikke i det oprindelige forretningskoncept, men man er jo også nødt til at lytte til sine kunder, og hvis det er det, folk vil have, så skal man lytte til dem. I sidste ende er det markedskræfterne, der bestemmer, siger Birgitte Nyboe Christensen og smiler.

Så hotdoggen er vendt tilbage til Torvet, men det er ikke nogen almindelig én af slagsen.

- Når vi nu laver alt andet fra bunden af og sætter så stor fokus på kvalitet, kommer det naturligvis også til at gælde vores hotdog, forklarer Birgitte Nyboe Christensen og stiller en tallerken med to hotdogs på disken - ligesom for at understrege, hvad hun mener.

Skulle man være i tvivl, kan man nemt se på dette billede, hvor stor hotdoggen fra Torvets Køkken er. Foto: Christine Krüger Hansen
Annonce

50 på et døgn

Det første, der springer i øjnene, er nok størrelsen.

- Jeg satte mig ned og undersøgte, hvad jeg kunne indkøbe af brød og pølser og valgte et pølsebrød, der er bagt som brioche-brød samt en pølse, med et højt kødindhold, 80 procent faktisk, fortæller Birgitte Nyboe Christensen, der efterfølgende bygger hotdoggen op med masser af hjemmelavede produkter.

- Det er hjemmelavet ketchup og remoulade, en sennep, jeg selv har rørt, hjemmelavede ristede løg og hjemmelavede syltede agurker. De almindelige rå løg er bare almindelige, siger hun med et smil.

I første omgang købte Birgitte Nyboe Christensen blot varsomt ind.

- Jeg ville lige prøve mig forsigtigt frem, da jeg ikke endnu har det sorte bælte i hotdogs, men inden der var gået et døgn, havde jeg solgt 50 hotdogs, fortæller Birgitte Nyboe Christensen, der erkender at hun selv blev overrasket over den hastighed hvormed de blev solgt.

- Det er sjovt at rykke på folks opfattelse af fastfood, for i virkeligheden, hvis man gider lægge lidt kræfter i, og bruger de rigtige ingredienser, så kan det være virkelig lækkert, siger hun.

Der bliver puslet om den store hotdog, der eksempelvis har hjemmelavet ketchup, remoulade og ristede løg. Foto: Christine Krüger Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce