Annonce
Bjerringbro Avis

En kreativ nørkler med ulige personnummer

Brian Langhave Sørensen er en flittig nørkler og bidrager flot til Røde Kors Thorsø-Ulstrups nørklegruppe. Privatfoto
Brian Langhave Sørensen strikker for Røde Kors Ulstrup-Thorsø afdelingen.

Thorsø-Ulstrup: Nørklerne i Røde Kors i Thorsø-Ulstrup afdeling har gennem årene strikket og hæklet stakkevis af tæpper, huer og andre lune sager. I øjeblikket har afdelingen cirka 60 flittige nørklere, en af dem er Brian Langhave Sørensen fra Randers.

Kontakten til ham blev skabt for nogle år siden, da hans forældre flyttede i ældrebolig og ikke længere havde plads til de mange sække med strikkede lapper, som hans mor havde strikket til humanitære organisationer uden at få dem afleveret.

- Da Brian kom med alle lapperne, snakkede vi om løst og fast og især om den fælles glæde ved at strikke. Det viste sig nemlig, at Brian også selv strikkede med stor glæde. Samtalen endte med, at moderen blev nørkler og strikkede mange tæpper til Røde Kors, inden hun gik bort i 2016, fortæller nørkleleder i Røde Kors Thorsø-Ulstrup Annegrete Biller.

Annonce

28 tæpper

Med tiden blev Brian Langhave Sørensen selv fanget af ideen med at strikke tæpper til nørkleaktiviteten, han kom dog ikke på listen over nørklere og betalte selv alt garn.

- Siden er det blevet til rigtig mange flotte tæpper, som er blevet beundret af de andre  nørklere, for Brian er fantastisk til at sætte farverne sammen. Nogle tæpper er i ”pangfarver”, og andre er mere afstemte, men alle er utrolig smukke, fortæller Annegrete Biller.

- Brian er en flittig nørkler, og forleden afleverede han flere sække med tæpper og strikkede lapper - i alt 28 tæpper og 450 lapper -  og jeg overtalte ham til at blive registreret som nørkler og blive fotograferet, idet han er den første mandlige nørkler, som Thorsø-Ulstrup afdelingen har, fortæller Annegrete Biller.


Brian er en flittig nørkler, og forleden afleverede han flere sække med tæpper og strikkede lapper - i alt 28 tæpper og 450 lapper -  og jeg overtalte ham til at blive registreret som nørkler og blive fotograferet, idet han er den første mandlige nørkler, som Thorsø-Ulstrup afdelingen.

Annegrete Biller, nørkleleder.


Annonce

Strik på turné

Det var Brians bedstemor, som lærte ham at strikke, da han var seks-syv år. Det første færdige arbejde var et halstørklæde til dukken ET fra filmen af samme navn, som var meget populær på det tidspunkt. Som voksen har han strikket trøjer, strømper, børnekjoler, julekugler, tæpper og ikke mindst lapper, som er nemt at have med, når man skal ud af huset og ikke kan undvære strikketøjet.

I flere år arbejdede Brian Langhave Sørensen som teatertekniker, og han havde gang i strikkepindene, når truppen var på turné rundt i landet. Han er et kreativt menneske, og når han ikke passer sit job på et vaskeri, så passer han sin have eller har gang i håndarbejdet som også omfatter syning med grønlandske perler og broderi. Lige nu gælder det dog diamond painting, hvor han laver billeder med perler.

Brian Langhave Sørensen får også tid til at spille teater, og i den kommende film 'Hvidstengruppen II - de efterladte' har han en lille rolle.

Under coronakrisen har nørklerne ikke kunnet mødes, i stedet har de hver 14. dag kunnet hente stof og garn i Ulstrup Fælleshus, hvor de normalt mødes.

- Det har foregået med mundbind, håndsprit, afstand og sund fornuft, og der er blevet produceret rigtig meget derhjemme, fortæller Annegrete Biller.

På landsplan sendes der årligt 35 ton nørkletøj fra Danmark ud i verden. Det er blandt andet syet og strikket børnetøj, som er lavet af donerede materialer. I april 2021 sendte Røde Kors Danmark godt 13 ton nørkletøj og fem ton genbrugstøj til regionen Gome i Hviderusland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

LOF-afdelinger fusionerer

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Vellykket veterantræf i Ans

Bjerringbro Avis

Sankthans med coronapas

Bjerringbro Avis

Danmarks første havvindmølle fylder 30 år: Håb om at havvindmølle kan blive til kunstværk på Energimuseet i Tange

Bjerringbro Avis

Guitarkoncert i kirken

Annonce