Annonce
Bjerringbro Avis

En kulturuge med godt vejr og god opbakning

Omkring 100 mennesker overværede koncerten Symfoni til Bjerringbro på Niels Due Jensens Plads. Det er Thea Vesti Pedersen, som spiller guitar. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe
Tredje udgave af Bjerringbro Kulturfestival blev en succes.

Bjerringbro: Hvis man ikke nåede at nyde blot et enkelt af Bjerringbro Kulturfestivals tilbud i sidste uge, så kan man næsten tillade sig at sige, at det er folks egen skyld. På de otte dage var der omkring 50 arrangementer for børn og voksne, og det meste var gratis.

Bibliotekar ved Bjerringbro Bibliotek Dagny Vistisen, som er med i Bjerringbro Byforums styregruppe, er godt tilfreds med interessen for kulturugen, hvor flere af de lokale foreninger bød ind med arrangementer.

- Der var en god opbakning, og i hovedtræk blev det en stor succes. Vi har endnu ikke fået nogen evalueringer på de enkelte arrangementer, men i det store hele, ser det ud til, at det meste var godt besøgt, siger hun.

Annonce

Stor oplevelse

Omkring 100 overværede lødagens koncert Symfoni til Bjerringbro, og det var færre end musiker fra Lydenskab Thea Vesti Pedersen havde håbet på. Hun ærgrer sig både over den manglende interesse og over, at der var store problemer med lyden, så det var meget svært at høre, da elever fra de to skoler skulle læse digte op.

- Men det har været en stor oplevelse at være i Bjerringbro. Vi har mødt en masse søde mennesker, og vi har fået rigtig god hjælp af Charlotte Didriksen (eventkoordinator i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter, red.), som har åbnet en masse døre for os, siger Thea Vesti Pedersen.

- Er sådan et arrangement for moderne til Bjerringbro?

- Nej det jeg tror ikke. Men der burde have været mere pr-for det. Da vi gjorde klar lørdag, oplevede vi, at der kom folk forbi på cykel, som ikke havde hørt om koncerten, fortæller hun, da hun onsdag formiddag er på vej mod Herning, hvor det klassiske ensemble Lydenskab skal lave en ny symfoni.

Annonce

Toilet og affald

Dagny Vistisen glæder sig over, at Niels Due Jensens Plads endelig blev taget rigtigt i brug efter indvielsen i september sidste år. Omkring ti forskellige tilbud var henlagt til pladsen, og lørdag og søndag var der flere arrangementer der.

- Der er dog flere praktiske ting, vi skal kigge på, nemlig toiletforhold og opsamling af affald, siger hun med henvisning til, at pladsen ikke har noget toilet, og der var heller ikke opstillet toiletter i kulturugen. Folk kunne benytte toiletterne i Gudenåhuset eller på Torvet, siger Dagny Vistisen.

Kun tre af de cirka 50 arrangementer blev aflyst, det var blandt andet en af vandreturene på Sønderbro og arrangementet med øl og tapas, hvor der var solgt for få billetter. Kulturfestivalen var den tredje i rækken. Oprindelig var planen, at kulturfestivalen skulle holdes i juni, men den blev udskudt på grund af corona-situationen.

- At vi er i august kan dels betyde noget for interessen, fordi det er lige efter ferien, og det kan være svært at få kommunikeret programmet ud. Tidspunktet kan også betyde noget for vejret, men bortset fra et par kolde aftener var vejret godt, siger Dagny Vistisen, som er overbevist om, at der også bliver en Bjerringbro Kulturfestival i 2022.

- Der håber vi, at vi kan holde det i juni, hvor aftenerne formentlig er lidt lunere, siger hun, som nu afventer en evaluering af det samlede program.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Udstilling i Gudenåhuset: Motorcykel med kors på bagsædet

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Gamle strømpenge delt gavmildt ud

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Grønne Sammen handler også om naturen: Når ænderne plukkes med de bare børnenæver

Bjerringbro Avis

Majbrit har sat sig på den røde bænk

Bjerringbro Avis

Blommer og bekymringer

Bjerringbro Avis

Byforum slog et slag for mere liv ved og på åen

Bjerringbro Avis

Sådan får du bugt med havens dræbersnegle

Bjerringbro Avis

Mette Rydberg fylder 60 år

Bjerringbro Avis

15 lokale kunstnere inviterer indenfor en hel weekend

Bjerringbro Avis

Grøn klimaløsning: Forskningscenter viser, hvordan græs kan blive et bæredygtigt alternativ til importeret soja

Bjerringbro Avis

Når mormødre går i køkkenet med de unge - så sker der noget

Bjerringbro Avis

Fars Køkkenskole starter i Langå

Bjerringbro Avis

Ny kirkegårdsleder: Her skal ikke være tyst og stille

Bjerringbro Avis

Fra drøm til virkelighed: 10 år med strikkepindene

Bjerringbro Avis

Etagebyggeri godkendt af byrådet - trods indsigelser

Bjerringbro Avis

BAM fejrede 50 års jubilæum

Bjerringbro Avis

Røde Kors bragte Johannes til Danmark og til Grethe

Bjerringbro Avis

Høstmarked på Blicheregnens Museum

Bjerringbro Avis

Fuld fart på pumperne: Grundfos leverer et regnskab til rekordbøgerne

Bjerringbro Avis

29 kunstnere udstiller i Gudenåhuset

Bjerringbro Avis

Rollator-venlig hundeskov vækker begejstring: - Nu behøver vi ikke køre helt til Hammel længere

Bjerringbro Avis

Foredrag om Høj Stene ved generalforsamling

Bjerringbro Avis

Da Grundfos-festen sluttede, slog det klik for 28-årig gæst fra København: Kastede flaske mod vagt

Annonce