Annonce
Bjerringbro Avis

En rød bænk er et nyt mødested i Thorsø

Tag et hvil på de røde bænke og få en sludder, lyder det fra Røde Kors afdelinger over det ganske land. Billedet er fra Fyn.  Privatfoto.

Thorsø: Røde Kors har i disse uger en landsdækkende kampagne mod ensomhed, og over det ganske land er der arrangementer mod ensomhed. En del steder opsætter de lokale Røde Kors-afdelinger en bænk med organisationens stærke røde farve.

Tirsdag 25. maj afsløres en samtalebænk foran Røde Kors Genbrugsbutik på Torvet i Thorsø.

- Håbet er, at folk vil stoppe op ved samtalebænken og bruge et par minutter på at tale sammen. Hvis bænken kan blive et lokalt mødested for samtale, så er målet nået, siger Kirsten Graver Christensen fra Røde Kors Genbrugsbutikken i Thorsø.

Annonce

- Vi håber også at bænken kan være en påmindelse til at tale sammen og hilse på naboer og andre i lokalområdet, tilføjer hun.

Selv om det at tale sammen er det naturligste i verden, og oplever alt for mange i disse år, at de er alene og ikke har nogen at tale med.

- Ensomhed er et stigende problem og corona-tiden har fremmet denne tendens.  De seneste tal viser, at omkring otte procent af den voksne befolkning oplever en følelse af ensomhed. Blandt unge er er tendensen desværre endnu højere, lyder det fra Nancy Bertelsen i en pressemeddelelse fra Røde Kors i  Thorsø-Ulstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

LOF-afdelinger fusionerer

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Vellykket veterantræf i Ans

Bjerringbro Avis

Sankthans med coronapas

Bjerringbro Avis

Danmarks første havvindmølle fylder 30 år: Håb om at havvindmølle kan blive til kunstværk på Energimuseet i Tange

Bjerringbro Avis

Guitarkoncert i kirken

Annonce