Annonce
Bjerringbro Avis

En skole på en eller to adresser

Omkring 150-160 mennesker deltog i mødet om hvordan man skaber Bjerringbros bedste skole. Foto: Morten Dueholm
150-160 deltagere i aften-workshop om fremtidens skole i Bjerringbro.
Annonce

Bjerringbro: Hvad er vigtigst, når I vælger skole? Er det kammerater, transporttid eller trivsel og læring? Det var et par af spørgsmålende, da 150-160 forældre, lærere og medarbejdere fra de lokale dagtilbud tirsdag 19. november deltog i en workshop om fremtidens skole i Bjerringbro.

Skolechef ved Viborg Kommune Claus Drachmann Kaasby-Wang bød velkommen og opridsede mulighederne for, hvordan de to skoler kan arbejde sammen. Håbet er, at man kan få to skoler med tilsammen tre spor med fælles leder og fælles skolebestyrelse.

- Vi drømmer om, at vi kan lave en model, hvor I også har sat jeres aftryk. Det er vigtigt, at I fokuserer på hvordan og ikke om, lød det fra skolechefen, før arbejdet ved bordene kunne starte.

Fremmødet er nok på det niveau, som man kan forvente, men når man ved, at det vedrører hele byen, så kunne der godt være flere, ja op mod 1.000 mennesker.

Martin Bøgelund, fmd. for skolebestyrelsen Egeskovskolen.

Annonce

Småbørn

Flere af deltagerne havde helt små børn med. En af dem var Didde Møller, som havde datteren Anna på fem måneder på armen.

- Jeg har tre sønner på 11, 14 og 16 år, som alle går på Egeskovskolen. Drengene har gode relationer på Bøgeskovskolen, og de er med på et samarbejde, og jeg tror også på, at det er en god idé med et samarbejde, sagde hun, da hun stod i kø til sandwich, som var en del af traktementet, da mødet startede klokken 17 og dermed bredte sig ind over mange menneskers aftensmadtid.

En anden forælder, Jesper Voldby mente, at det var vigtigt at møde op.

- Hvis man har muligheden for at få indflydelse, så skal man også benytte sig af det, sagde han, som har to børn på Egeskovskolen.

Annonce

Drømmescenariet

En del lærere deltog også i mødet. Anna Marie Hald har været lærer i 20 år og de seneste fem år på Bøgeskovskolen. Hun underviser i dansk som andet sprog og kommer derfor på alle klassetrin.

- Jeg håber, at vi få én skole på én matrikel for at få en fællesskabsfølelse. Drømmescenariet er en ny skole. Nu har vi chancen for at tænke ud af boksen og lave noget helt nyt, hvis man tør. Måske kan der være mere fokus på de kreative fag og i samarbejde med Bjerringbros store virksomheder og Naturvidenskaberns Hus. Det er en langtidsinvestering, og sådan en skole kunne vi brande Bjerringbro på. Desværre er jeg bange for, at man lader sig begrænse af økonomien, tilføjede Anna Marie Hald.

Workshoppen betød at deltagerne var på arbejde.

Reelt var mødet for alle i Bjerringbro, idet det handler om skolerne mange år fremover. Derfor var formanden for skolebestyrelsen for Egeskovskolen Martin Bøgelund også lidt skuffet over fremmødet.

- Fremmødet er nok på det niveau, som man kan forvente, men når man ved, at det vedrører hele byen, så kunne der godt være flere, ja op mod 1.000 mennesker, sagde han.

Materialet fra gruppearbejdet bearbejdes nu af konsulenterne i skoleforvaltningen. Derefter skal skolebestyrelserne kigge på det igen. Indtil videre er planen, at ændringerne skal træde i kraft fra skoleåret 2021/22.

Formændene for de to skolebestyrelser Jesper Jakobsen fra Bøgeskovskolen (tv) og Martin Bøgelund fra Egeskovskolen.
Målet er byens to skoler tilsammen skal have tre spor, og deltagerne skulle give et bud på, hvordan det gøres.
Mødet var egentlig planlagt til hallen ved Bøgeskovskolen men blev flyttet til naboen Bjerringbro Gymnasium, da kantinen her er hyggeligere end en sportshal.
Det er et år siden, at man startede på forberede samarbejdet mellem Egeskovskolen og Bøgeskovskolen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

En aften om P.E. Eriksen

Bjerringbro Avis

Træfolket indviede lokaler

Bjerringbro Avis

Udstilling på Ulstrup Slot

Annonce