Annonce
Bjerringbro Avis

Endelig får andelshavere deres penge

Andelsselskabets Bjerringbro og Omegns Avis sidste generalforsamling blev holdt i Bjerringbro Gymnasiums idrætshal. Foto: Christine Krüger Hansen
Det gamle andelsselskab, der engang udgav Bjerringbro Avis er endelig likvideret. Alle fremmødte stemte for likvidationen, og udlodningen kan begynde.
Annonce

Bjerringbro: Mange havde ventet på den generalforsamling, som Andelsselskabet Bjerringbro og Omegns Avis onsdag 2. september holdt i Bjerringbro Gymnasiums idrætshal.

Andelsselskabet, der tidligere ejede Bjerringbro Avis samt en ejendom på Banegårdspladsen i Bjerringbro, har været under frivillig likvidation, siden selve avisen blev solgt til Jysk Fynske Medier for næsten fire år siden. Den afsluttende generalforsamling var startskuddet til, at  andelshavere nu endelig kan få udbetalt deres retmæssige andel af det likviderede beløb på 4,4 millioner kroner.

Det var i 2016, at Jysk Fynske Medier købte den over 100 år gamle avis, hvilke efterlod den daværende bestyrelse med en del penge på bogen og en opgave med  at få solgt bygningen på Banegårdspladsen, hvor avisen havde haft til huse.

Det lykkedes i 2018, og herefter startede den lange proces med at likvidere selskabet.

Det var først og fremmest skattevæsenet, der var med til at trække den del i langdrag, og de mange andelshavere har derfor måttet vente længe på at få deres penge udbetalt.


Dermed er det gamle selskab, der blev stiftet i 1909 og drev avis frem til 2016, endelig lukket og de mange andelshavere kunne glæde sig over, at det bevis der for manges vedkommende var blevet købt for en krone, og måske givet videre i arv, nu udmøntede sig i en rigtig fin sum der lød på godt 27.000 kroner.


Men nu er passiver og aktiver gjort op, og det, der er tilbage, deles ud til ejerne, der med passende corona-afstand sad på stolene i Bjerringbro Gymnasiums store hal.

Andelsselskabet består af 156 andele, og 144 personer var stemmeberettiget, idet folk, der ejede mere end et andelsbevis, kun havde en stemme. Spændende var det om der var mødt nok frem til at man kunne vedtage at selskabet var endelig likvideret.

Annonce

Lige nøjagtig nok

- Der står i vedtægterne, at man på generalforsamlingen kan træffe beslutning om opløsning af selskabet med et flertal på 2/3 af de stemmeberettigede selskabsbeviser, hvilket vil sige, at der i dag skal være 94 deltagere, der stemmer for at opløse selskabet endeligt. Der er mødt 95 frem, sagde advokat Kasper Hygum, der ud over at være dirigent ved generalforsamlingen også er likvidator på selskabet.

Og med det på plads kunne generalforsamlingen gå i gang, og uden tøven blev alle hænder rakt i vejret, da man nåede punktet med godkendelse af likvidation.

Dermed er det gamle selskab, der blev stiftet i 1909 og drev avis frem til 2016, endelig lukket. De mange andelshavere kan glæde sig over, at det bevis der for manges vedkommende  blev købt for én krone og måske givet videre i arv, nu udmønter sig i en sum på godt 27.000 kroner.

En pæn fortjeneste, som andelshaverne dog skal huske at svare skat af, mindede Kasper Hygum dem om, inden generalforsamlingen sluttede.

For tidligere formand for Bjerringbro Avis, Gert Nielsen var den afsluttende generalforsamling en lettelse.

- Det har trukket ud af flere grunde,  ikke mindst fordi vi først skulle have solgt ejendommen, så Skats langsommelighed med at gennemgå regnskabet og så på grund af corona, der forhindrede os i som planlagt at holde den afsluttende generalforsamling i april. Men nu er det ovre og det er dejligt. Det har været en lang vej, og jeg har også fået rigtig mange henvendelser fra andelshavere, faktisk flere om ugen, der ville vide, hvornår de fik deres penge, siger Gert Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Træfolket indviede lokaler

Bjerringbro Avis

Udstilling på Ulstrup Slot

Annonce