Annonce
Bjerringbro Avis

Entreprenørfirmaet Svend E. Madsen fejrer 50 års jubilæum

Tre generationer i Svend E. Madsen, Svend E. Madsen (bagerst tv) og hustruen Bodil. Anden generation datteren Birgitte Hegaard og svigersønnen Anders Peter Hegaard og til højre tredje generation Mathias Hegaard (stående) og Andreas Hegaard. Foto: Hanne Bliksted
Tredje generation - brødrene Mathias og Andreas Hegaard i spidsen for familiefirmaet.

Bjerringbro: Man kan ikke nævne det lokale entreprenørfirma Svend E. Madsen A/S uden også  at sige Bjerringbro. Fredag 1. oktober har firmaet 50 års jubilæum, og det har ikke kun sat sine spor mange steder i området, det er også vokset betydeligt. I starten var der tre medarbejdere, nu er der 45 fastansatte samt ti indlejede medarbejdere.

Siden 2017 har virksomheden arbejdet på et generationsskifte, hvor anden generation Birgitte og Anders Peter Hegaard glider mere i baggrunden. De købte første del i 1996 og overtog resten af firmaet i 2002 efter hendes forældre Bodil og Svend E. Madsen. Nu er tredje generation - brødrene Mathias og Andreas Hegaard i spidsen for familiefirmaet.

Sønnerne har altid følt en stolthed over, at de var en del af familiefirmaet. Selv om de begge har arbejdet i andre firmaer, har de altid haft en fornemmelse af, at de på et tidspunkt skulle overtage det.

Annonce

Begge er uddannet bygningskonstruktører, 31-årige Mathias Hegaard har desuden en kandidat i byggeledelse og har arbejdet i firmaet i to år. Storebror Andreas Hegaard er 34 år og er også autoriseret kloakmester. Han har været i firmaet i otte år.

Trofaste folk

Selvom mange medarbejdere har været ansat i mange år, og der er fire tilfælde, hvor både far og søn er ansat i firmaet, så er brødrene meget bevidste om, at medarbejderne også har deres mening om, hvorvidt det er en god idé, at sønnerne overtager firmaet.

- En del medarbejdere har formentlig tænkt, om vi er her, fordi vi er sønner af Anders Peter, eller fordi vi kan noget. Men vi føler, at vi har vist vores værd, og vi er blevet taget godt imod, siger Mathias Hegaard.

Svend E. Madsen A/S udfører jord-, kloak- og betonarbejde, nedgravning af fjernvarme- og vandrør samt belægningsopgaver.

Mathias Hegaard (tv) og Andreas Hegaard med den nye maskine, som de præsenterede ved Transport 2021 i Herning forleden. Privatfoto

Selv om Svend E. Madsen stoppede i firmaet i 2001, så kommer han næsten dagligt på kontoret på Baldersvej. Alle snakker på kryds og tværs, og der er en god stemning blandt de tre generationer,  hvor også familiens jagthunde har deres faste pladser i huset.

Annonce

Navnet bevares

Firmaet mærker også travlheden i byggebranchen, og Bjerringbro-firmaet har som mange andre svært ved at skaffe folk. Lige nu er der blandt andet opgaver i både Ry og Silkeborg, fjernvarmeprojektet i Viborg og en store kloakseparering i Hjorthede.

- Ja og vi er privilegerede ved at have mange trofaste kunder, blandt andet Mammen Mejeri, Bjerringbro Vandværk, Energi Viborg og GUES i Bjerringbro samt Grundfos, fortæller Anders Peter Hegaard med henvisning til, at virksomheden senest har lavet parkeringspladser for Grundfos på ejendommen Frisholt og på Poul Due Jensens Vej samt springvandet ved pumpekoncernens nye hal.

Ja og vi er privilegerede ved at have mange trofaste kunder, blandt andet Mammen Mejeri, Bjerringbro Vandværk, Energi Viborg og GUES i Bjerringbro samt Grundfos.

Anders Peter Hegaard, anden generation i Svend E. Madsen

Anders Peter Hegaard er 66 år og hustruen 58, og selv om sønnerne nu tager mere og mere over, så er der endnu ikke nogen endelig dato for, hvornår de overtager firmaet helt.

At tredje generation skal stå i spidsen ændrer dog ikke firmanavnet. Selv om Birgitte og Anders Peter Hegaard flere gange har overvejet at ændre navnet til Hegaard, så hedder firmaet stadig Svend E. Madsen.

- Ja det er dejligt, når man ser biler og maskiner med navnet Svend E. Madsen rundt i Midtjylland, og jeg er glad for, at "drengene" overtager firmaet, lyder det fra Svend E. Madsen selv, da han og fru Bodil dukker op for at være med til fotograferingen. Han fylder 80 år i år, og hun er 77 år.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Tradition og fornyelse ved Egeskovløb

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Byforum indkalder til to vælgermøder

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Genbrug er guld: Hyggen er rykket ind i byens station

Bjerringbro Avis

Fondspenge til to nye fjernsyn

Bjerringbro Avis

Hvis jeg ikke kan gøre det rigtigt - vil jeg hellere vente

Bjerringbro Avis

En beretning fra det kolde nord

Bjerringbro Avis

Ingen lyskunst på bro og i viadukt før foråret

Bjerringbro Avis

Liverpool Academy på dansk græs: Fodbold på engelsk med danske oversættelser

Bjerringbro Avis

'Det er helt overvældende, og jeg bliver så utrolig rørt og stolt': Over 100.000 kroner udløser jubel

Bjerringbro Avis

Alle er forpligtet til at yde en indsats for samfundet

Bjerringbro Avis

Foredrag i Sognehuset i Thorsø

Bjerringbro Avis

Ny vikarierende præst i oplandet

Bjerringbro Avis

Bliv inden døre lørdag 23. oktober!

Bjerringbro Avis

Vælgermøde i Tange

Bjerringbro Avis

Meldte ekskonen til politiet for at have riffel og narko i sit skur: Nu er han fængslet for selv at have gemt det der

Bjerringbro Avis

Flot indvielse af Bogby 8870 Langå

Bjerringbro Avis

Arkæologer fandt unik opbygning i gravhøj

Bjerringbro Avis

Flot pris til lokal butiksleder

Bjerringbro Avis

Kærlighed er...

Bjerringbro Avis

Naturvidenskabernes Hus: Samarbejde, samfundssind og sammenhænge

Bjerringbro Avis

Orgelkoncert i Langå Kirke

Bjerringbro Avis

Det startede med, at de købte en ræv

Bjerringbro Avis

Gigantisk udfordring: Ingen vil være formand i handelsstandsforening

Annonce