Annonce
Bjerringbro Avis

Erhvervsminister sagde tak for værnemidler

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) besøgte mandag Grundfos for at se på deres produktion af værnemidler. Foto: Andreas Bech
Grundfos' særlige samfundssind under corona-krisen betød fint besøg af erhvervsminister Simon Kollerup (S).
Annonce

Bjerringbro: Det blev Grundfos, der fik æren af erhvervsminister Simon Kollerups (S) først besøg ude i "den virkelige verden", efter at corona-virus gjorde sit indtog i Danmark og vores allesammens hverdag.

Lidt i 10 mandag formiddag kunne koncernchef hos Grundfos, Mads Nipper, sammen med Jacob Dirks, group vice president hos Grundfos byde Simon Kollerup indenfor på Øst 2, hvor produktionen af værnemidler finder sted.

Allerede i april meldte Grundfos sig på banen, som en af de virksomheder der tilbød at omlægge dele af sin produktion for at hjælpe til med produktionen af værnemidler, og det var denne gestus, som Simon Kollerup mandag kom forbi for at sige tak for.

- Grundfos har udvist et helt særligt samfundssind på en ganske håndgribelig måde ved at påtage sig denne opgave, og det skal de have stor ros for, siger Simon Kollerup efter at have været en tur rundt i produktionen, for at se hvordan visirer og test-kits fremstilles.

På grund af de særlige restriktioner i forbindelse med covid-19 var det kun de tre herrer og en fotograf, der fik adgang, og derfor måtte snakken med ministeren og Mads Nipper tages udenfor efter rundvisningen.

- Vi har indtil videre produceret 125.000 visirer - og vi bliver ved indtil, at nogen siger, at vi skal stoppe, fortæller Mads Nipper, der selv var målløs over, hvor hurtigt man hos Grundfos formåede at fremstille en protype og efterfølgende igangsætte produktionen.

Han kunne derfor også berette, at udover at pumpevirksomheden nu har lært at producere værnemidler, så har man altså også lært noget om, hvor hurtigt man kan tage en beslutning og føre den ud i livet.

- Det er virkelig opløftende som erhvervsminister at se, hvordan erhvervslivet har løftet, da der var et behov, og har levet op til mottoet om, at Danmark gør en forskel. Erhvervslivets rolle i denne tid er helt unik for Danmark, siger Simon Kollerup.

For Mads Nipper var det ganske naturligt, at Grundfos skulle træde til.

- Grundfos har en lang tradition for at vise samfundssind og tage socialt ansvar, for eksempel med vores flexafdelinger eller antallet af lærlinge vi hvert år tager ind og uddanner, hvilket er dobbelt så mange som vi selv skal bruge - alt sammen noget vi også er meget stolte af, så derfor var det også helt naturligt, at vi skulle forsøge at producerer værnemidler, når der var en mangel i samfundet, siger Mads Nipper.

Det er ikke kun Danmark, der har nydt godt at Grundfos' produktion af værnemidler. Også i Frankrig har man modtaget visirer produceret af Grundfos.

Koncerndirektør hos Grundfos, Mads Nipper viste Simon Kollerup rundt i produktionen. Foto: Andreas Bech
Alt skal være rent - der bliver ikke taget nogen chancer, og ingen uvedkommende kommer ind på Grundfos for tiden. Foto: Andreas Bech
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Bjerringbro Avis

Bedsteræs med børnebørnene

Annonce