Annonce
Bjerringbro Avis

Erik Holmris Hansen er død

Erik Holmris

Bjerringbro: Den 1. maj døde Erik Holmris Hansen, 86 år gammel efter længere tids sygdom. Erik Holmris blev født på Fyn men boede størstedelen af sit liv i Bjerringbro og må betegnes som en rigtig Bjerringbro-mand.

Erik Holmris Hansen var hele sit liv engageret i sport, især håndbolden stod hans hjerte nær, og gennem 50 år var han med til at placere Bjerringbro eftertrykkeligt på det danske håndboldlandkort som bestyrelsesmedlem og formand for det, der først hed Bjerringbro KFUM, men som senere fusionerede og blev til Bjerringbro FH.

Faktisk var det under hans ledelse at Bjerringbros håndboldklubber blev forenet i en klub.

Annonce

Selv spillede han både håndbold og fodbold som ung, men mere end noget var han en stor støtte for ungdomspillerne, og sammen med resten af bestyrelsen satsede han stort. Resultatet af satsningen blev, at klubbens bedste herrehold rykkede direkte op i anden division og efter et par års tilløb tog klubben det sidste hop op i landets bedste række, som dengang var 1. division.

I den succesfulde periode var Erik Holmris både formand og ungdomstræner i klubben, og han havde samtidig den glæde at følge sine egne sønners udvikling på håndboldbanen.

Men det var ikke kun de sportslige oplevelser, som fylde meget i Erik Holmris' klubliv.

Han var blandt andet også med i det byggeudvalg, som realiserede planerne om Bjerringbros første idrætshal.

I det hele taget brugte Erik Holmris Hansen rigtig meget tid på frivilligt arbejde og foruden engagementet i håndboldklubben, var han også på forskellige tidspunkter i livet en del af Lions Bjerringbro, sad med i bestyrelsen hos Bjerringbro Elværk, Grundfos' jubilæumsfond samt Bjerringbro Menighedsråd blot for at nævne nogle af de poster, han varetog gennem sit lange liv.

Erik Holmris Hansen var også fabrikant og drev i mange år Holmris Hansens Møbelfabrik, i dag Holmris B8, som han overtog efter sin far  Søren Holmris, der startede virksomheden i 1937.

I 2014 kunne Erik Holmris Hansen fejre sit 60 års jubilæum i virksomheden, og selvom han løbende overdrog ansvaret for den store møbelvirksomhed til sønnen Henrik Holmris, fortsatte Erik Holmris Hansen med at komme i virksomheden helt frem til, han blev 80 år.

Erik Holmris Hansen blev uddannet i Bjerringbro og arbejdede også en årrække på det gamle Bjerringbro Savværk, men i årene 1956-59 rejste han til København for at videreuddanne sig på Kunsthåndværkerskolen.

Privat var Erik Holmris Hansen gift med Aase, der døde i 2011, sammen fik de sønnerne Jesper og Henrik.


Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Gratis golf til seniorer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Krydsordsvindere

Annonce