Annonce
Bjerringbro Avis

Et skib kom på tværs for blomster i Viborg og Bjerringbro

Bjerringbros bychef, Lars Christiansen, og direktør i Vi er Viborg, Helle Sørensen, modtager i uge 17 blomster til gågaderne i de to byer - men det er ikke alle, der kommer på én gang. PR-foto
Lige om lidt blomstrer handelsgaderne i Viborg og Bjerringbro, men det bliver i to omgange på grund af et skib, der sad på tværs i Suezkanalen.

Bjerringbro: Når gå- og handelsgader i Viborg og Bjerringbro i uge 17 begynder at blomstre fra oven, så bliver det en oplevelse, som i bogstavelig forstand skriver sig ind i historiebøgerne.

Ikke bare fordi den nyindkøbte blomsterudsmykning er smuk, farverig og festlig, men også fordi udsmykningen blev en del af et af verdenshistoriens mest omtalte skibsforlis - uden at skibet sank i øvrigt.

Det 400 meter lange containerskib Ever Given blokerede som bekendt Suezkanalen i en uge. Bag den flydende prop i kanalen lå mere end 300 andre skibe og ventede på at komme videre, heriblandt også et skib med materialer til den blomsterudsmykning, som skal hænges op i Viborg og Bjerringbro.

- Fabrikken, der producerer blomsterkuglerne, havde fået så mange ordrer, at de manglende materialer betød, at man har været nødt til at dele vores ordre op i to bidder. Derfor vil borgerne opleve, at blomsterne over et par uger formerer sig og bliver flere og flere. Men det er jo også festligt, siger Helle Sørensen, direktør i Vi er Viborg, i en pressemeddelelse.

Mere samarbejde

Det er de to foreninger Vi er Viborg og Bjerringbro Byforum, der er gået sammen om at udsmykke handelsgaderne, for at give en mere farverig oplevelse for besøgende i foråret og sommeren. Og Viborgs indkøbscenter Sct. Mathias Centret er også gået med på blomsterbølgen.

- Bjerringbro og Viborg har faktisk mange ligheder, når man lige ser bort fra størrelsesforskellen. Derfor synes vi, at det giver rigtig god mening at samarbejde om det, der forener os, siger bychef Lars Christiansen fra Bjerringbro.

Han peger samtidig på, at det vil give god mening, at de to handelsbyer også samarbejder om andre emner i fremtiden.

Pengene til blomsterudsmykningen betales af Viborg Kommune, hvor byrådspolitikerne er gået sammen om at give en hjælpende hånd til handelslivets genstart efter corona-lukningerne. Normalt betaler handelslivet ellers selv for udsmykning af byerne.

- Vi er utroligt glade for, at man fra politisk hold har set behovet for at bakke op om denne ekstraordinære genåbning af vores handelsliv. Desværre er tiden ikke til, at handelslivet selv hiver ekstra penge op af kassen, så det er flot, at man fra politisk hold bakker op. Det bliver jo også til glæde for både handelsliv og kommunens borgere og gæster, siger Helle Sørensen.


Fabrikken, der producerer blomsterkuglerne, havde fået så mange ordrer, at de manglende materialer betød, at man har været nødt til at dele vores ordre op i to bidder.

Helle Sørensen, direktør i Vi er Viborg


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Erik Holmris Hansen er død

Bjerringbro Avis

25 år med bilsalg

Bjerringbro Avis

Ældre ægtepar vågnede ved at flammer larmede: De reddede sig selv ud, men brandfolkene måtte ind i røgen efter hunden

Annonce