Annonce
Bjerringbro Avis

Et stille farvel til Axel

1.oktober skriftede Axel Olsen og Sussi Skovsborg Hviid roller, og i den forbindelse overdrog Axel Olsen anførerbåndet til hende. Arkivfoto: Hanne Bliksted
Axel Olsen stopper i AIKC ved årsskiftet
Annonce

Ans: AIKC plejer at være mødested for små og store, men på grund af corona-restriktionerne  har både haller og svømmehal i Ans Idræts & Kulturcenter ligget stille hen i nogen tid.  Det bliver da også et stille farvel, når Axel Olsen har sidste arbejdsdag. Han stopper i centret ved årets udgang.

Centerlederen gennem de seneste 10 år overdrog stafetten til Sussi Skovsborg Hviid 1. oktober, men der var alligevel lagt op til en farvelreception for Axel Olsen efter tre måneder som 'menig' medarbejder. Men det satte corona'en en effektiv stopper for.

Han kan se tilbage på 10 travle år i Ans med to større udvidelser, først i 2013 med lokaler til fitness og så i 2019 med multisal, nye omklædningsrum til svømning samt klublokaler til blandt andet lokalarkivet, så centret nu råder over 3500 kvadratmeter. AIKC har i hans tid som centerleder fået tilføjet mange nye aktiviteter, blandt andet schlagerparade, Dans i Ans, julemarked og overnatning til gæster ved Tange Sø Festival.

Annonce

Tilfredshed

- Det jeg er mest stolt af er, at vi sammen med Ans Idrætsforening har fået skabt et center med rigtig mange aktiviteter, og et sted hvor folk føler sig velkomne, siger han.

At folk er glade for centret, fik Axel Olsen og Sussi Skovsborg Hviid bevis for forleden, da en bruger kom med et gavekort på 50.000 kroner - som en anonym gave til centret.

- Jeg var målløs over den flotte gave, men jeg blev også rørt over, at der en borger som giver så mange penge til os. Ja det beløb kan nok lappe nogle huller, siger Sussi Skovsborg Hviid.


Jeg var målløs over den flotte gave, men jeg blev også rørt over, at der en borger som giver så mange penge til os. Ja det beløb kan nok lappe nogle huller.

Sussi Skovsborg Hviid


Selv om AIKC har mange aktiviteter, så er det svært at få økonomien til at hænge sammen. Axel Olsen og formanden for AIKCs bestyrelse har flere gange kritiseret Silkeborg Kommune for at ikke at ville give tilstrækkeligt med penge til, at AIKC kan have lønnet personale til de mest nødvendige opgaver. Sagen har været behandlet i det politiske system flere gange gennem de seneste tre år, men uden at der er sket noget. Og det var som en protest mod dette, at Axel Olsen sagde op.

Annonce

Frivilligt arbejde

Sussi Skovsborg Hviid erkender, at det er en uholdbar situation, at der ikke er penge til lønnet personale. Foruden hende selv har hun hjælp af et par personer i flexjob. Derudover er der mange frivillige, som giver en hånd med. Hun sætter sin lid til, at der snart sker noget.

- Elles må jeg jo lave 'en Axel', siger hun med henvisning til de mange timer, som Axel Olesen har lagt i hallen.

- Nej det kommer ikke til at ske, for jeg har jo også mine børn på ni og 11 år at tage hensyn til, tilføjer hun, som har arbejdet i AIKC i godt to år.

Axel Olsen fylder 64 år 20. december og går nu på efterløn.

- Rigtig mange har spurgt, om jeg vil hjælpe med forskellige opgaver. Nu holder jeg en pause, og så kan det være, at jeg finder på noget. Men det bliver ikke i AIKC, det er Sussi, som styrer det nu. Måske finder jeg på noget frivilligt arbejde, og så har jeg mine seks børnebørn, som går til sport i to forskellige klubber her i Silkeborg, hvor jeg selv bor, siger Axel Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Farvel til afdelingsdirektør

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Pølsevognen fylder 100 år

Bjerringbro Avis

Nyholm-skulptur på plads

Annonce