Annonce
Bjerringbro Avis

Europas hurtigste hunde dystede i Bjerringbro

Det går forrygende stærkt, når hundene løber rundt på greyhoundbanen ved Bjerringbro, som lørdag lagde bane til de officielle europamesterskaber. Foto: Flemming Sørensen
De europæiske mesterskaber for verdens hurtigste hunde blev afviklet i Bjerringbro lørdag.
Annonce

Bjerringbro: De kan fare afsted med mere end 70 kilometer i timen, så det gik hurtigt, da Midtjysk Greyhound Stadion lørdag eftermiddag lagde bane til de officielle europamesterskaber i hundevæddeløb for greyhounds. En del tilskuere havde trodset varmen og valgt en gratis tur til væddeløbsbanen frem for en tur til vandet - og de kunne se omkring 60 af de hurtigste hunde i Europa konkurrere om at blive den bedste.

- Det er de officielle mesterskaber under Continental Greyhound Racing Confederation, men her er ikke så mange andre hunde end danske. Det skyldes ganske enkelt, at vi har nogle af verdens bedste hunde. Normalt tager vi rundt i Europa og vinder. Når det så i år er vores tur til at arrangere, kan jeg egentlig godt forstå, at der er mange, som ikke orker at bruge en masse tid og penge på at tage til Danmark, hvis de alligevel ikke tror de har en chance for at vinde, siger Rikke Bankov, der er arrangør af det store stævne.

Der er få minutter til starten på det første af dagens femten løb, så hun har rundt regnet 10.000 ting, hun lige skal have taget stilling til, mens hun samtidig forsøger at besvare journalistens spørgsmål.

- Her op til selve dagen har jeg fået mange henvendelser fra folk, som spørger, om det ikke er dyrplageri at få hundene til at løbe, når der er så varmt. Det er det overhovedet ikke. 27 grader er i virkeligheden helt perfekt for hundene - og de elsker det, siger Rikke Bankov.

Tilskuerne til europamesterskaberne for greyhounds søgte ind i skyggen, da temperaturen lå på omkring 27 grader.
Annonce

Dannebrog til tops

Hun er ikke blot arrangør af dagens stævne. Hun er også formand for den lokale Greyhound-klub - og har ikke mindre end otte-ni af sine egne hunde med til dagens stævne. Hvor hun i øvrigt også har en funktion som dommer.

- Nej, det er egentlig ikke et problem. For vi har både målfoto og elektronisk tidtagning, så der er ikke muligheder for at fuske, selv hvis jeg kunne finde på det, siger hun.

Hun har været aktiv inden for hundevæddeløb i et kvart århundrede - og i tidens løb har hun med sine egne ord vundet alt, hvad der er værd at vinde.

I dagens andet løb var hun på forhånd sikker på at vinde. Alle deltagende hunde i klassen Whippet Mix var nemlig både ejet og trænet af hende selv.

Hvis det ikke var dannebrog, der skulle til tops efter hvert løb, var det op til Ivo Widziolek og Teresa Widziolková fra Tjekkiet, som var de eneste ikke-danskere, som havde hunde til start. I dagens andet løb fik Ivo Widzioleks hund Ballymac Jo Jo en placering som nummer to.

Annonce

Hygge i Danmark

Selv om der ikke var udenlandske hunde på banen, var der udenlandske gæster på tilskuerpladserne. Blandt dem hollandske Jos Brouwer og hans skotske kone Gery Brouwer. De har tidligere arbejdet professionelt med hundevæddeløb gennem mange år, men har valgt at lægge konkurrencedelen på hylden.

De har valgt at tilbringe ti dages ferie i Danmark - i øvrigt sammen med deres hunde - og benytter lejligheden til at se dagens stævne og samtidig møde gamle bekendte fra hundemiljøet.

- Det er hyggeligt. Og Danmark er et fantastisk land at holde ferie i. Hjemme i Holland har vi lige haft temperaturer på 40 grader - så er det mere behageligt her, konstaterer Jos Brouwer.

Resultaterne af dagens løb kan ses på Midtjysk Greyhound Stadions hjemmeside, midtjyskgreyhoundstadion.dk.

Næste arrangement på banen finder sted lørdag den 10. august klokken 14, hvor Midtjysk Greyhound Stadion byder på MGS, Mangfoldighed, Glæde, Sjov.

Hollandske Jos Brouwer og hans skotske kone, Gery, er ikke længere aktive inden for greyhound-sporten. Men de benytter ti dages ferie i Danmark til blandt andet at se mesterskaberne i Bjerringbro og møde gamle venner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Bjerringbro Avis

Ny medarbejder i Jyske Bank

Annonce