Annonce
Bjerringbro Avis

Få et lift til tog og bus

Nu kan man få et lift fra sin privatadresse og hen til toget. Arkivfoto: Henning Bagger
Annonce

Favrskov: Nu indfører Favrskov Kommune konceptet ”Plustur”, der betyder, at man kan blive kørt fra sin adresse og direkte til toget eller bussen.

Plustur er en del af de initiativer, der blev foreslået af det midlertidige udvalg for kollektiv trafik og miljørigtig transport i Favrskov Kommune, og Anders G. Christensen, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget, ser frem til at opleve, hvordan borgerne tager imod tilbuddet.

- Plustur er et tilbud til alle, men det er særligt brugbart for dem, der har langt til kollektiv trafik eller i områder, hvor busserne ikke kører så ofte. Med Plustur styrker vi den kollektive trafik, så alle kan få mere glæde af de tog- og busforbindelser, vi allerede har i Favrskov. Det bliver bare lettere at hoppe på toget i Hadsten, selvom man bor i Granslev, og så er man med til at gøre Favrskov grønnere, siger Anders G. Christensen.

Annonce

To-årig ordning

Søger man på en rejse i Rejseplanen (via app eller hjemmeside), kan man se, om der er mulighed for at bruge Plustur til sin rejse. Det er også via Rejseplanen, man bestiller sin Plustur, der knytter sig til tog- eller busrejsen. Hvis Plustur er en mulighed, vises den automatisk i Rejseplanen, og Plustur foregår i liftbil eller personbil og koster 22 kroner.

Favrskov Kommune har valgt at teste Plustur i en toårig periode med henblik på at gøre det til en permanent ordning. Plustur er allerede i brug i flere kommuner i Midttrafiks område, blandt andet i Skanderborg og Norddjurs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

25 års jubilæum

Bjerringbro Avis

25 års jubilæum på Grundfos

Bjerringbro Avis

Nyt tag på Gerning Kirke

Bjerringbro Avis

Kuber pakkes ind som gaver

Bjerringbro Avis

Julehjælp til trængte familier

Bjerringbro Avis

Hvem må være her?

Annonce