Annonce
Bjerringbro Avis

Fakta-butikker i Viborg og Bjerringbro bekæmper madspild via Too Good To Go

Sådan ser en lykkepose ud. Indholdet fejler intet. Pressebillede
Flere og flere forretninger i Viborg Kommune har sluttet sig til madspildsappen Too Good To Go. Og nu kobler dagligvarekæden fakta sig også på i et nyt, landsdækkende samarbejde.
Annonce

Viborg: På Danmarks nationale madspildsdag for knap en måned siden skrev 27 danske virksomheder under på, at de vil halvere deres madspild inden 2030. En af dem var dagligvarekoncernen Coop, som har arbejdet målrettet på at bekæmpe madspild siden 2013. Og nu realiseres endnu et initiativ.

Samtlige 340 danske fakta-butikker tilbyder nemlig lykkeposer med overskudsvarer via madspildsappen "Too Good To Go". Der vil blive udbudt to forskellige typer lykkeposer inden for kategorierne "dagligvarer" og "frugt og grønt". Poserne vil indeholde varer, som eksempelvis nærmer sig bedst før-datoen, har beskadiget emballage eller som af anden årsag ikke kan sælges, men sagtens spises.

Coop var den første dagligvarekoncern, der sluttede sig til Too Good To Go. En række af Coops butikker har derfor været tilgængelige i appen længe. fakta bliver imidlertid den første Coop-kæde, der indgår landsdækkende samarbejde med madspildsappen.

Initiativet er blevet iværksat efter en test i udvalgte fakta-butikker, som i følge faktas kædedirektør, John Hornbech Christensen, har været en stor succes:


I fakta har vi forpligtet os til at halvere vores madspild inden 2030, og det skal samarbejdet med Too Good To Go hjælpe os med.

John Hornbech Christensen, Kædedirektør Fakta


- I fakta har vi forpligtet os til at halvere vores madspild inden 2030, og det skal samarbejdet med Too Good To Go hjælpe os med. Fjorten af vores butikker har allerede testet konceptet, og det blev taget rigtigt god imod af både kunder og medarbejdere. Så jeg har høje forventninger til, at vi sammen kan indfri ambitionerne, siger John Hornbech Christensen, kædedirektør for fakta, i en pressemeddelelse.

Samarbejdet med Too Good To Go betyder, at over 900 Coop-butikker nu er at finde i appen

Følgende fakta-butikker i Viborg Kommune er at finde i Too Good To Go-appen: fakta, Jegstrupvej 21, Viborg fakta, Odshøjvej 1 F, Viborg fakta, Gl Århusvej 34, Viborg fakta, Torvegade 15, Bjerringbro

Madspildsappen Too Good To Go blev lanceret I 2016, og de nu over 27 mio. brugere har siden da reddet mere end 49 mio. måltider, hvilket svarer til over 122.000 ton sparet CO2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

25 års jubilæum

Bjerringbro Avis

25 års jubilæum på Grundfos

Bjerringbro Avis

Nyt tag på Gerning Kirke

Bjerringbro Avis

Kuber pakkes ind som gaver

Bjerringbro Avis

Julehjælp til trængte familier

Bjerringbro Avis

Hvem må være her?

Annonce