Annonce
Bjerringbro Avis

Fakta har masser af toiletpapir

Gæren var udsolgt i Faka, men butikschef Hanne Lukassen kunne tilbyde Boxtobake - et brødprodukt, hvor der kun skal tilsættes vand, og formen kan sættes direkte i ovnen. Foto: Hanne Bliksted
Gær, brød og grønt forsvandt hurtigt fra hylderne torsdag.
Annonce

Bjerringbro: Nej, vi holder ikke ekstra åbent!

Sådan lød det meget bestemt fra butikschef i Fakta i Bjerringbro Hanne Lukassen, da en medarbejder, som var på job, ringede til hende onsdag aften efter, at statsminister Mette Frederiksen havde opfordret folk til ikke at hamstre dagligvarer i forbindelse med, at Danmark er mere eller mindre lukket ned på grund af faren for corona-virus.

Men torsdag morgen forbarmede Hanne Lukassen sig og åbnede butikken klokken 7.30 - en halv time før normalt.

- Jeg kunne se, at folk kørte langsomt forbi, og da vi var færdige med at sætte brød, kød og mælk samt frugt og grønt op, så åbnede vi. Det kunne vi lige så godt, når vi var klar, og det var synd, hvis de skulle gå forgæves, siger hun, da avisen besøgte butikken torsdag ved 14-tiden.

Faktisk kunne vi allerede onsdag fornemme, at der var noget på vej. Vi solgte meget mere frostbrød, end vi plejer. Og jo det var især ældre mennesker, som købte det. Jeg tænker, at de har oplevet 2. verdenskrig med rationeringer på mange varer og derfor har købt ekstra meget.

Hanne Lukassen, butikschef i Fakta.

Annonce

Gær og frostbrød

Dagen igennem har der været travlt, og alle tre kasser har været åbne meget tiden, hvilket er usædvanligt på en torsdag.

- Det er en meget mærkelig situation, at folk hamstrer varer. Gæren var væk tidligt i morges, og kartofler og meget brød er væk. Men vi har stadig masser af toiletpapir, siger hun med henvisning til, at toiletpapir tilsyneladende er på hamstrenes top tre liste.

- Jeg forestiller mig, at mange har købt gær, så de kan bage med børnene, nu hvor de er hjemme siger hun, som har arbejdet i dagligvarebranchen siden 1986 og har kun én gang tidligere oplevet en lignende situation.

- Faktisk kunne vi allerede onsdag fornemme, at der var noget på vej. Vi solgte meget mere frostbrød, end vi plejer. Og jo det var især ældre mennesker, som købte det. Jeg tænker, at de har oplevet 2. verdenskrig med rationeringer på mange varer og derfor har købt ekstra meget, siger hun.

Annonce

Butiks-beredskab

Foruden to daglige opdateringer til alle butikker har Fakta også et beredskab klar, hvis mange medarbejdere i en butik bliver syge.

- Der er lavet en plan for, hvordan vi hjælper hinanden butikkerne imellem, hvis mange medarbejder bliver ramt af sygdom. Og det er rigtig dejligt at vide, siger hun, som glæder sig over, at butikkens ungarbejdere, som er sendt hjem fra skole, torsdag mødte ind for at hjælpe med at stille de mange ekstra varer op.

Midt i torsdagens travlhed kunne butikschefen også glæde sig over, at Viborg Kommune forleden etablerede ti ekstra parkeringspladser lige uden for butikken.

- Vi har jo været hårdt ramt af, at en del parkeringspladser forsvandt i forbindelse med etablering af den nye Niels Due Jensens Plads. Jeg kontaktede kommunen og lod forstå, at det var meget vigtigt med ekstra p-pladser for at sikre butikkens overlevelse. Og det lyttede de heldigvis til, siger hun, som kan se frem til en travl fredag.

Fra morgenstunden kommer der nye forsyninger, omkring det dobbelte af hvad butikken plejer på en fredag. Og ja toiletpapir er der også.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om corona-virussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af corona-virus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Butikschef i Fakta Hanne Lukassen (tv) glædede sig over, at butikkens ungarbejdere - blandt andet Louise Poulsen var mødt ekstra ind for at hjælpe. Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

RenStil i Langå

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Indvielse: "Broen er en gave"

Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Annonce