Annonce
Bjerringbro Avis

Familien Møller elsker julen

Bibi og Allan Møller i Ans inviterer på æbleskiver, gløgg og kakao, når de lørdag 30. november tænder for deres juleudsmykning på huset på Vestre Langgade. Foto: Morten Pedersen
Der bliver ikke kigget på elregningen hos familien Møller, selv om huset i Ans bliver pyntet med julelys fra kælder til kvist.
Annonce

Ans: Julen er ikke kun hjerternes fest, de seneste år er det også blevet lysenes fest, og familien Møller i Ans hører til dem, som næsten går amok i lys. I Ans er familien kendt som dem med alle julelysene, og i år gøres der ekstra meget ud af det.

Hele byen er inviteret til at kigge på, når alle julelysene på Vestre Langgade 14 bliver tændt lørdag 30. november fra klokken 16.30. Familien serverer gratis æbleskiver, gløgg og varm kakao.

- Nogle gange gør vi nogle skøre ting, og det var en pludselig indskydelse vi fik. Hos os er der ikke langt fra tanke til handling, så vi skrev om vores arrangement på facebook. Men nej vi ved jo ikke, om der komme tre personer eller hele Ans for at se på lysene, siger Bibi Møller med et grin.

Sidste tilføjelse af julepynt til huset er en snemand, som Allan Møller fik i fødselsdagsgave.
Annonce

Pynten pillet ned

Allan Møller har altid været vild med julen, og da han og Bibi i 1997 første gang skulle fejre jul sammen, kom hun hjem til et efter hendes mening meget overpyntet hus.

- Jeg sagde min mening. Allan blev sur, pillede det hele ned og gik i seng. Men så fik jeg dårlig samvittighed, og jeg satte alt pynten op igen - inklusive rød tape og puddersne i vinduerne, inden jeg gik i seng. Siden har vi til hver jul pyntet rigtig meget op, fortæller Bibi Møller.

Foruden selv pynten har familien Møller også den tradition, at de følger med i mindst to julekalendere på tv. Så sidder de alle seks bænket ved langbordet i køkkenet og hygger sig med det efter en lang dag.

De første forberedelser starter i oktober, og når Allan Møller har fødselsdag 27. oktober er der altid en lyskæde eller noget andet pynt blandt gaverne. Han kan godt li' at være i god tid, så alt er på plads inden december.

- Mange kommenterer det, når jeg går udenfor og arbejder med det, fortæller han.

Bibi Møller, som er sosu-assistent elev ved hjemmeplejen i Kjellerup øst får også mange glade kommentarer på sine ture rundt til borgerne.

- Vi gør det, fordi det er hyggeligt. Vi tænker ikke på, hvad det koster i strømforbrug, og vi vil heller ikke vide det. Men hvis vi kan glæde nogle mennesker med vores juleudsmykning, så er det det hele værd, siger Allan Møller.

Annonce

Nu med musik

Familien køber de udendørs pynteting i blandt andet Jem & Fix og Harald Nyborg, men håber på et tidspunkt at rejse til Prag, hvor man kan købe meget flot julepynt. Til pyntningen indendøre har familien så meget julepynt, at der ikke er plads til det hele.

Parrets fire børn, 18-årige Maja, Emil på 16, Ida på 14 og Anton på 11 år går også meget op julen, og længe har de glædet sig til både pynten og hyggen. Deres kammerater synes også, at der er noget helt særligt over den tidligere telefoncentral på Vestre Langgade, når hele huset er julepyntet fra kælder til kvist.

Det er netop øverst oppe, nemlig på den lille altan, at der er rigtig meget at kigge på. Til sin fødselsdag fik Allan Møller en snemand med lys i, og han har også anskaffet et par højttalere, som vil underholde de forbipasserende med julemusik.

Bibi og Allan Møller elsker julen, og det gør børnene også. Her er det Maja på 18, Ida på 14 og 11-årige Anton. Emil på 16 år var ikke hjemme, da avisen var på besøg. Foto: Morten Pedersen
Familien Møller på Vestre Langgade i Ans pynter både ude og inde.
De hjemmestrikkede nisser hører også til julepynten hos familien Møller, her er Anton med sin nisse. Foto: Morten Pedersen
Familien Møller på Vestre Langgade i Ans pynter både ude og inde.
Familien Møller på Vestre Langgade i Ans pynter både ude og inde.
Bibi og Allan Møller elsker julen, og det samme gør parrets fire børn. Foto: Morten Pedersen
Familien Møller på Vestre Langgade i Ans pynter både ude og inde.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

RenStil i Langå

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Indvielse: "Broen er en gave"

Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Annonce