Annonce
Bjerringbro Avis

Farvel til Axel Olsen: Nu er Sussi bossen i AIKC

Sussi Skovsborg Hviid er ny leder af Ans Idræts & Kulturcenter. Foto: Morten Pedersen
Sussi Skovgaard Hviid afløser Axel Olsen som centerleder i Ans Idræts & Kulturcenter.
Annonce

Ans: Ingen tvivl om, at de mange mennesker, der hver uge kommer i Ans Idræts & Kulturcenter har været glade for centerleder Axel Olsen i de knap ti år, hvor han har stået i spidsen for centret,  men der var også masser af rosende ord til Sussi Skovsborg Hviid, da hun torsdag afløste Axel Olsen som centerleder.

De to har arbejdet sammen de seneste to år.  Og blandt folk i Ans og omegn var der ikke tvivl om, at Sussi Skovsborg Hviid skulle ha' jobbet som centerleder, da det blev slået op.

- Vi slog det kun op på facebook. Sussi var dog ikke på facebook, men mange ringede og sagde  "Sussi, søg, søg." Og ja nu er du chefen, og jeg er assistent, lød det Axel Olsen, da omkring 25 mennesker  var samlet for at sige goddag og farvel.

- Du gider bestille noget. Du er ikke svær at få til at smile, du er serviceminded, du er en god købmand, og du passer god på AIKCs penge, lød det rosende fra den nu tidligere centerleder.

Rigtig farvel bliver det dog først til årsskiftet, for de næste tre måneder er Axel Olsen 'kun' assistent eller stik-i-rend dreng, som han kalder det. Han sagde op i sommer, da Silkeborg Byråd efter snart tre ås tovtrækkeri ikke vil give tilstrækkeligt med penge til,  at AIKC  kan have lønnet personale til de mest nødvendige opgaver.

Annonce

Livsstil

Sussi Skovsborg Hviid er 46 år og oprindelig uddannet i tekstilbranchen. Før hun blev fastansat i AIKC, arbejdede hun i to omgange i løntilskudsjob i centret .

- Det er en livsstil at arbejde her. Folk kommer her frivilligt, og de er glade, og jeg er glad for at hjælpe dem. Ingen dage er ens. Det er det bedste job, man kan få, jeg elsker det, siger Sussi Skovsborg Hviid, mens hun forsøger at undgå lidt af den uventede opmærksomhed.


Det er en livsstil at arbejde her. Folk kommer her frivilligt, og de er glade, og jeg er glad for at hjælpe dem. Ingen dage er ens. Det er det bedste job, man kan få, jeg elsker det.

Sussi Skovsborg Hviid, ny centerleder.


- Axel sagde, at der kom nogle få stykker, men jeg havde ikke troet, at det var så mange. Og ja jeg har også fået gaver, siger hun tydelig glad og overrasket.

Den nye centerleder dyrker ikke selv sport.

- Men det gør mine børn på ni og 11 år, og min mand er fodboldtræner. Og ja så bliver det alligevel til sport, siger hun med det glade smil, som hun er kendt for.

Formanden for AIKCs bestyrelsen Jens Fahlberg (tv) sammen med Axel Olsen, som nu er assistent i centret. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Lange arbejdsdage

Efter i alt to års arbejde i hallen er hun bekendt både med de lange arbejdsdage og  også centrets dårlige økonomi, hvor der stadig ikke er nogen afklaring med tilskud fra Silkeborg Kommune. Men der skal mere til at slå hende ud.

Hun glæder sig over, at der er mange frivillige til at hjælpe med både små og store opgaver.  Sådan har det også været i Axel Olsens snart ti år som centerleder.

- Der er et fantastisk sammenhold i byen, og folk hjælpe gerne. Aktuelt har vi omkring 200 frivillige. Det eneste vi ikke beder om er, at de hjælper med rengøring. Det vi vil vi ikke byde de frivillige, siger Axel Olsen, som går på efterløn til nytår.

- Jeg glæder mig til selv at kunne planlægge min dag. Nu går jeg på efterløn, og hvis jeg ikke kan finde ud af det, så finder jeg mig et nyt job, lyder det optimistisk fra ham.

Køen for at få en influenzavaccination i Ans Idræts & Kulturcenter var lang. De første stillede sig i kø klokken otte - en time før start - torsdag morgen. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Frirumsdebat i Gudenåhuset

Bjerringbro Avis

Foredrag i Thorsø

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Billund Ugeavis

Familiekoncert i Gudenåhuset

Annonce