Annonce
Bjerringbro Avis

Farvel til et stykke lokalhistorie: Rødkærsbro Kro er lukket og solgt

Helle og Torben Valter har solgt Rødkærsbro Kro efter knap 31 år i byen. Billedet er fra parrets 25 års jubilæum i 2016. Arkivfoto: Christine Krüger Hansen
Helle og Torben Valter flytter til Hedensted efter knap 31 år i Rødkærsbro

Rødkærsbro: Når de nu tidligere ejere af Rødkærsbro Kro Helle og Torben Valter på lørdag flytter fra Rødkærsbro til Hedensted mellem Horsens og Vejle, så er det på flere måder farvel til et stykke lokalhistorie.

Parret har drevet kroen siden 1. juli 1990, men nu er kroen lukket og solgt til Morten Beyer, som ikke vil drive kroen videre. Kroen åbnede i 1864 og har siden været drevet uden afbrydelse. Helle og Torben Valter er dem, som har drevet den længst tid, og selv om de har forsøgt at sælge kroen de seneste otte år, så er det alligevel hårdt at skulle sige farvel både til kroen og til byen.

- Det er sgu' sørgeligt. Jeg er ked af det, og det er som om, der er revet 50 procent ud af min krop, siger Torben Valter, som fylder 68 år i juni.

Annonce

Som et fængsel

Som ung blev han udlært kok hos sine svigerforældre på Bække Kro. Da parret kom fra Kolding til Rødkærsbro i 1990, havde Torben Valter flere jobs som køkkenchef bag sig. Det var ønsket om at få sig eget, som fik ham og hustruen til Rødkærsbro.

- Vi kørte rundt og kiggede på forskellige kroer. Rødkærsbro Kro var den kro, som var bedst vedligeholdt, så den købte vi, siger han og mindes de mange gode stunder med store fester og mange mennesker på kroen.

- Men det er også et hårdt liv at drive en kro. Jeg valgte det jo selv, men jeg føler som om, jeg har været i fængsel i alle de år, for man skal være her både til morgen, frokost og aften. Først efter 12 år i Rødkærsbro besluttede vi at holde kroen lukket en dag om ugen, og for otte år siden besluttede vi så at sætte kroen til salg. Derfor kommer det jo ikke som nogen overraskelse, men jeg har det svært med, at der ikke længere er nogen kro i byen. Det er rigtig ærgerligt, siger han.


Men det er også et hårdt liv at drive en kro. Jeg føler som om jeg har været i fængsel i alle de år, for man skal være her både til morgen, frokost og aften. Først efter 12 år i Rødkærsbro besluttede vi at holde kroen lukket en dag om ugen.

Torben Valter, fhv. kromand


Kroen er en af mange danske landevejskroer, som er lukket de seneste år. Foruden masser af private fester har kroen lagt lokaler til Rødkærsbro Idrætsforenings baller, til mange møder, og når den lokale motorcykelklub Jolly Roger MC havde sit årlige træf, var der gæster fra Norge og Sverige. Også de lokale firmaer har brugt kroen til overnatning, når de for eksempel havde montører på besøg.

Annonce

Hård konkurrence

Det er især på festerne, man tjener pengene, men mad ud af huset er også en del af forretningen, og her har landets mange kroer de seneste år fået hård konkurrence af dagligvareforretninger og idrætshaller, som også sælger mad til små og store selskaber.

- Jeg har ikke noget imod konkurrence, men det skal være på lige vilkår, siger Torben Valter, som i sin sidste tid som kromand også oplevede, hvordan corona-restriktionerne lukkede det hele ned.

Kroen lukkede 1. marts, og i weekenden begyndte den nye ejer at 'rumstere' ved den tidligere kro, blandt andet fjernede han navnet på bygningen.

I lejligheden på kroens førstesal er Helle og Torben Valter i fuld gang med at pakke, og lørdag sætter de kurs mod en lejebolig i Hedensted, hvorfra de hurtigt kan køre til børn og børnebørn, som bor henholdsvis i Vejle og Horsens.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Gratis golf til seniorer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Krydsordsvindere

Annonce